Connect with us

Social

Bărbat lovit cu pumnul în gură, în plină stradă. Au intervenit jandarmii

Marți, la orele amiezii, în municipiul Zalău, un bărbat și-a făcut dreptate cu pumnul, ca urmare a unor neînțelegeri mai vechi

Un echipaj de jandarmerie de la IJJ Sălaj a fost solicitat marți să intervină pentru aplanarea unei stări conflictuale între două persoane. Incidentul a avut loc undeva în jurul orei 14.30, în fața unui bloc de locuințe de pe strada B. P. Hașdeu din municipiul Zalău.

Un bărbat de 43 de ani a pretins că, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, ar fi fost lovit cu pumnul în zona feței de un alt bărbat de 47 de ani.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Lovirea și alte violențe”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj ține să anunțe faptul că, dacă sunteţi victima unei agresiuni sau aveţi cunoştinţă despre producerea unor fapte antisociale, nu ezitaţi să vă adresaţi celei mai apropiate patrule de jandarmerie/poliție sau să apelaţi numărul unic de urgenţă  – 112.

Pentru preîntâmpinarea unor incidente nedorite, jandarmii recomandă următoarele:

  • Pentru aplanarea unor conflicte să acţionaţi cu tact şi răbdare, neţinând cont de emotivitatea firească ce se instituie în aceste cazuri;
  • Nu proferaţi înjurături şi nu încurajaţi violenţa, acestea fiind cauze care pot degenera în violenţe fizice;  
  • Nu răspundeţi cu violenţă chiar dacă sunteţi provocat;  
  • Nu încercaţi să vă rezolvaţi un conflict prin violenţă, adresaţi-vă autorităţilor competente;  
  • Evitaţi compania persoanelor irascibile, conflictuale sau violente;  
  • Dacă o persoană nervoasă aflată sub influenţa băuturilor alcoolice sau are tendinţa de agresivitate, încercaţi să nu interacţionaţi cu aceasta şi să o evitaţi.

                                     

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Social