Connect with us

TENIS

Spectacol pe zgură. Cara Meşter a câştigat Transilvania Masters! FOTO

Cel mai bune tenismene U 18 din regiune s-au întâlnit la baza sportivă Transilvania Tenis Club. Au fost meciuri frumoase, disputate, iar finala a fost sută la sută clujeană, între Briana Szabo şi Cara Meşter. După un meci foarte disputat, Cara a fost sportiva care a obţinut victoria şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului


La finele săptămânii trecute, baza sportivă  Transilvania Tenis Club a găzduit Transilvania Masters, un puternic turneu ce a avut la start cele mai bune tenismene U 18 din regiune. Briana Szabo, Cara Meşter, Patricia Goina, Floriana Popovici, Ioana Lung, Anamaria Coroiu şi Mara Geiger s-au duelat la cea mai modernă bază de tenis din judeţ.

La start trebuia să fie şi Anca Todoni, însă, din cauza unor probleme personale, timişoreanca nu a mai reuşit să ajungă la turneu. Chiar şi aşa, turneul a fost unul reuşit, cu meciuri spectaculoase, singurul minus fiind faptul că s-a desfăşurat fără spectatori, din cauza restricţiilor curente. 

Însă, organizatorii s-au gândit la acest aspect, astfel că meciurile au putut fi urmărite în sistem live score.

Cele şapte jucătoare au fost împărţite în două grupe. Din Grupa A au făcut parte Briana Szabo, Patricia Goina, Anamaria Coroiu, în timp ce din Grupa B au făcut parte Cara Meşter, Floriana Popovici, Ioana Lung şi Mara Geiger.

Au fost meciuri frumose şi disputate în grupe, la capătul cărora Patricia Goina cu două victorii din tot atâtea posibile a câştigat Grupa A, în timp ce Ioana Lung a avut o comportare excelentă în Grupa B, reuşind trei victorii din tot atâtea posibile.

Briana Szabo (Grupa A) şi Cara Meşter (Grupa B) s-au calificat în semifinale de pe locul 2.

Spectacol pe zgură

Ajunse în “careul de aşi”, cele patru sportive au dat tot ce au avut mai bun, în speranţa calificării în ultimul act al turneului.

Ambele semifinale s-au disputat duminică dimineaţa, fiind două meciuri echilibrate, în ciuda rezultatelor finale.

În prima semifinală, Briana Szabo a trecut în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 1 de Ioana Lung, într-un meci în care Ioanei nu i-a ieşit mai nimic. 

În cealaltă semifinală, în primul set, Cara Meşter a avut o evoluţie excelentă şi nu i-a dat nicio şansă Patriciei Goina, scor 6 – 1. 

Finala a fost “meşterită”

În setul doi, meciul s-a mai echilibrat, însă, Meşter s-a descurcat bine şi s-a impus cu 7 -5, calificându-se în finală, acolo unde o aştepta Briana Szabo.

Marea finală a fost sută la sută clujeană. Cara Meşter (locul 6 FRT U18) şi Briana Szabo (locul 17 FRT U18) şi-au dat întâlnire duminică după-amiază în marea finală.

Deşi Meşter stă mai bine în clasamentul FRT, Briana era văzută favorită, fiind singura tenismenă prezentă la acest turneu care a punctat în clasamentul WTA. Însă, după cum zice o vorbă din popor, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Cara Meşter a avut o voinţă de fier în finală şi a avut un răspuns tăios la fiecare lovitură a Brianei.

Cele două jucătoare şi-au arătat calităţile care le recomandă ca fiind două dintre cele mai bune jucătoare din ţară la categoria această de vârstă, având câteva schimburi de mingi fantastice. După o finală disputată, Cara Meşter a fost cea care s-a impus în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 4.

Un moment psihologic a avut loc în setul al doilea, când Briana conducea cu 4 – 3 şi a avut mai multe şanse să facă 5 – 3. Nu le-a fructificat şi Cara a egalat la 4, ulterior câştigând setul, meciul şi turneul.

Finala a fost arbitrată din scaun de Andrei Brisc, în timp ce Mihai Grec şi Liviu Petrean au fost arbitri de scaun. Gabriel Almaş a fost arbitru de linie, în timp ce şapte puşti au fost copii de mingi.

În disputa pentru locul 3, Patricia Goina a învins-o pe Ioana Lung în două seturi.

Prestaţie bună pentru Ioana Lung

Tânăra sălăjeancă a avut o comportare bună la Transilvania Masters, reuşind să obţină locul 4, deşi era cotata ca favorita numărul 6. Mai mult decât atât, Ioana Lung este singura care a reuşit să o învingă pe Cara Meşter, câştigătoarea turneului.

În Grupa B, Ioana Lung a trecut cu 7 – 5, 6 – 2 de Cara Meşter, cea care ocupă locul 1 în clasamentul FRT la categoria U 16 şi locul 6 FRT la U 18.

Premii generoase pentru participante

Fiecare participantă a fost răsplătită de organizatori. Astfel, fiecare, de la locul 7 şi până la locul 1 a primit o plachetă, o diplomă, flori, un ursuleţ de pluş, dar şi un tricou.

Toate acestea au fost suportate de sponsorul principal al acestei competiţii, Welthaus. Din “echipa” sponsorilor au făcut parte şi Romtextil, Bavaria Gold, precum şi pizzeria Veloce e Gusto.

Au fost premiaţi cu o diplomă şi cei şapte copii de mingi care au fost prezenţi la marea finală.Totodată, au fost răsplătiţi cu câte o plachetă şi o diplomă şi cei trei arbitri ai turneului Andrei Brisc, Liviu Petrean şi Mihai Grec.

Ştefan Welther: “A fost un turneu plin de emoţii”

Înainte de decernarea premiilor, prof. Ştefan Welther, proprietarul SC Welthaus SRL şi proprietar al clubului Transilvania Tenis Club, a avut un mic discurs în care şi-a manifestat satisfacţie vizavi de modul în care s-a desfăşurat acest turneu şi a anunţat dorinţa sa de a mai organiza astfel de turnee şi în viitor.

“Ne bucurăm că a fost un turneu deosebit, pentru mine cel puţin, a fost plin de emoţii, plin de puncte foarte frumoase, jucate la maxim. Mai ales în finală, au fost puncte deosebite. Felicit toate jucătoarele, felicit toţi participanţi, părinţi, antrenori, arbitri, sponsori şi pe toţi cei care au făcut posibilă realizarea acestui turneu. Sper să avem de acum înainte turnee la fel de frumoase şi din ce în ce mai multe şi cu jucătorii din ce în ce mai buni”, a declarat prof. Ştefan Welther.

Foto: Sportul Sălăjean & AMC Fotograf


Rezultatele finale:

Grupa A:

Briana Szabo – Patricia Goina 0 – 6, 3 – 5 ret.

Patricia Goina – Anamaria Coroiu 6 – 1, 6 – 2

Briana Szabo – Anamaria Coroiu 6 – 3, 6 – 0


Grupa B:

Cara Meşter – Floriana Popovici 6 – 3, 6 – 3

Cara Meşter – Ioana Lung 5 – 7, 2 – 6

Cara Meşter – Mara Geiger 6 – 3, 6 – 2

Floriana Popovici – Ioana Lung 3 – 6, 3 – 6

Floriana Popovici – Mara Geiger 6 – 1, 6 – 1

Ioana Lung – Mara Geiger 6 – 1, 6 – 2


Semifinale:

Patricia Goina – Cara Meşter 1 – 6, 5 – 7

Ioana Lung – Briana Szabo 3 – 6, 1 – 6


Finala mică:

Patricia Goina – Ioana Lung 7 – 5, 6 – 3


Finala:

Cara Meşter - Briana Szabo 6 – 4, 6 – 4


Clasamentul final:

Locul 1: Cara Meşter

Locul 2: Briana Szabo

Locul 3: Patricia Goina

Locul 4: Ioana Lung

Locul 5: Floriana Popovici

Locul 6: Anamaria Coroiu

Locul 7: Mara Geiger


Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in TENIS