Connect with us

Actualitate

Comuna Valcău de Jos, campioană la atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea fermelor mici

Tinerii fermieri au primit sprijin şi consiliere din partea primarului Ioan Roşan şi a echipei din Primărie pentru a putea accesa sprijin financiar pentru dezvoltarea fermelor mici. Din totalul de 11 proiecte aprobate la nivelul judeţului Sălaj, 5 dintre acestea sunt din comuna Valcău de Jos


În comuna Valcău de Jos, primarul Ioan Roşan, alături de echipa din Primărie, se implică activ atât pentru a crea cele mai bune condiţii de trai pentru cetăţeni, însă, totodată, autorităţile locale oferă sprijin şi consultanţă şi pentru tinerii fermieri din comună pentru a accesa fonduri pentru dezvoltarea întreprinderilor.

Aşa se face că în ultimii ani, comuna Valcău de Jos este în topul finanţărilor accesat pentru fermierii din comună. La ultima publicare pe măsura 6.3 pentru sprijinul acordat dezvoltării fermelor mici, comuna Valcău de Jos s-a aflat pe locul 1.

Din totalul de 11 proiecte din Sălaj, aprobate spre finanţare, 5 dintre acestea sunt din comuna Valcău de Jos.

Astfel, Ana Bodea (Valcău de Sus), Brisc P. Gheorghe (Valcău de Sus), Boca P. Ioan (Preoteasa) vor primi sprijin pentru dezvoltarea exploataţiei agricole. Florica Dorina Ungur (Vlacău de Sus) şi Valer Criste (Lazuri) vor primi sprijin pentru dezvoltarea fermei vegetale.

“La ultima publicare pe măsura 6.3 din 11 proiecte câştigătoare ale Sălajului, am avut satisfacţia ca cinci beneficiari să fie din comuna Valcău de Jos. Consider că acest lucru este o încununare a muncii primarului şi a funcţionarilor din Primăria Valcău de Jos şi nu în ultimul rând fermierilor, care au fost devotaţi începând cu munca terenului şi continuând cu alergatul de la o instituţie la alta pentru avize şi aşa mai departe. Sunt sigur că fermierii vor duce până la capăt şi vor primi şi tranşa 1 şi tranşa 2, iar cei 75.000 de euro, cuantumul celor 5 beneficiari vor fi utili pentru comunitatea din Valcău, o parte sunt sigur că vor rămâne în comunitate. Acest lucru mă motivează iar următorul PNDR şi PNRR, o să mă străduiesc să îl mediatizez cât mai mult astfel încât şi în următorul ciclu de finanţare, comuna Valcău de Jos să fie pe primele locuri la rezultate”, ne-a declarat Ioan Roşan.

Fiecare dintre cei 5 fermieri din Valcău de Jos vor primi un sprijin financiar în valoare de 15.000 de euro.


Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe.

BENEFICIARII:

– Fermierii, care dețin în proprietate sau folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică*:

– Dimensiunea unei ferme mici este cuprinsă între 4.000 – 11.999 SO (valoarea producției standard)

SPRIJINUL NERAMBURSABIL de 15.000 Euro:

Se acordă în două tranșe astfel:

– 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare;

– 25% din cuantumul sprijinului în maximum 3 ani de la primirea deciziei de finanțare;

– se va acorda pe o perioadă de 3/ 5* ani (*perioada de 5 ani se aplică doar pentru sectorul pomicol)


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate