Connect with us

FOTBAL

AS Cosniciu nu crede în startul Ligii a IV-a. “Până nu se vaccinează toţi jucătorii, nicio şansă”

În aşteptarea relaxării protocolului medical, echipele îşi fac planuri pentru revenirea pe gazon. Dacă alţii sunt plini de optimism, cei de la Cosniciu sunt mai rezervaţi, iar conducătorul Radu Chirean este de părere că Liga a IV-a nu va putea începe decât cu condiţia ca toţi cei implicaţi să se vaccineze anti-COVID

Pentru orice jucător de fotbal din Liga a IV-a şi Liga a V-a, dar şi pentru simplii iubitori ai fotbalului din judeţ este o perioadă grea fără competiţii la nivel de judeţ.

Deja sunt mai bine de 11 luni de când competiţiile judeţene sunt în pauză. Din cauza restricţiilor a avut de suferit sezonul 2019 – 2020, care a fost îngheţat, dar s-a dat peste cap şi stagiunea 2020 – 2021. Se preconiza că Liga a IV-a şi Liga a V-a vor începe în toamna anului trecut, dar  nu s-a putut acest lucru, decât cu respectarea acelui protocol medical, ce prevede testarea obligatorie a jucătorilor şi staff-ului, tot la 14 zile! Costurile erau prea mari pentru echipele din judeţ, astfel că AJF Sălaj a decis să amâne startul. Speranţe sunt pentru primăvară, când întrecerile la judeţ ar putea luat startul, dacă situaţia epidemiologică o va permite. Multe echipe deja îşi fac planuri pentru revenirea pe gazon şi chiar anunţă transferuri.

AS Cosniciu nu este la fel de optimistă, iar conducătorul Radu Chiorean nu crede că Liga a IV-a va putea începe în primăvară. Soluţia pe care o vede conducătorul de la AS Cosniciu este ca toţi jucătorii să se vaccineze.

“Nu cred că va putea începe campionatul în primăvară. Până nu se vaccinează toţi jucătorii, nicio şansă să înceapă Liga a IV-a. Eu văd o singura soluţie. Fiecare jucător să aibă acel certificat  de vaccinare şi atunci putem începe.În condiţiile în care abia de câteva săptămâni a început vaccinarea în ţară, nu văd cum să putem începe campionatul în martie. Să sperăm că prin august-septembrie vom putea începe sezonul 2021 – 2022, iar atunci toate lucrurile să intre la normalitate”, spune Radu Chiorean.

Delegatul de la AS Cosniciu consideră că şi acele teste rapide pentru COVID-19 ar fi reprezentat o cheltuială prea mare pentru echipele din judeţ. “S-a discutat despre acele teste rapide, dar cine îşi permite să testeze vreo 30 de jucători, seniori şi juniori, plus staff-ul şi  să achite peste 1.000 de lei tot la două săptămâni. Nu este o soluţie bună pentru nivelul la care suntem noi”, a precizat delegatul.

AS Cosniciu va fi la startul Ligii a IV-a, dar are o problemă majoră: lipsa juniorilor

În campionatul 2019 – 2020, care a fost îngheţat din cauza pandemiei, AS Cosniciu se afla pe locul 6 şi avea speranţe mari pentru o clasare onorabilă. Gruparea din comuna Ip va activa la acest nivel şi în campionatul următor, dar între timp la AS Cosniciu a apărut o problemă majoră: lipsa juniorilor.

“Vor fi urmări dezastruoase după această pandemie şi la fotbalul din judeţ. Spre exemplu, la noi aproape toţi juniorii au trecut la seniori. Noi efectiv nu mai avem juniori şi va trebui să formăm un alt lot. S-a dus un ciclu şi noi nu am apucat să aducem câţiva copii pe care să-i integrăm lângă echipă. Foarte greu se va relua campionatul”, spune conducătorul.

AS Cosniciu a avut un lot bun în stagiunea trecută şi l-a transferat la echipă şi pe fundaşul Cătălin Anghel. În vară era pregătită de startul campionatului, astfel că echipa a susţinut şi câteva jocuri de verificare cu echipe din judeţul Cluj.

“Vom juca tot în Liga a IV-a, dar să sperăm că ne vom putea aduna din nou lotul, fiindcă această pandemie a dat totul peste cap. Ne-am  format o echipă bună, am reuşit să aducem sponsori, dar totul s-a stopat în martie anul trecut.Am avut cheltuieli şi în această perioadă, fiindcă noi am avut contracte cu unii jucători, de pe urma cărora a trebuit să plătim”, spune oficialul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL