Connect with us

HANDBAL

CEAȚĂ SUB MESEȘ. HC Zalău nu ştie pe ce finanţare se poate baza în sezonul viitor de la Consiliul Judeţean Sălaj!

Gruparea zălăuană are aprobată suţinerea de la Consiliul Judeţean Sălaj până în vară, dar deocamdată nu ştie pe ce se poate baza în sezonul 2021 – 2022. În acest sens, urmează să aibă aibă loc o întâlnire între managerul Gheorghe Tadici şi preşedintele Dinu Iancu Sălăjanu pentru a fi clarificat bugetul pe care insituţia judeţului îl poate aloca pentru echipa de handbal

HC Zalău există începând din 2006 datorită Consiliului Judeţean Sălaj. Instituţia judeţului care până anul trecut a fost condusă de Tiberiu Marc a fost mereu alături de gruparea zăluană şi a alocat în fiecare sezon un buget cu care gruparea de sub Meseş să se descurce în Liga Naţională, chiar şi în cupele europene.

În ultimii ani, bugetul lui HC Zalău s-a învârtit în jurul a 3 milioane lei, o sumă cu care echipa lui Tadici nu a mai putut ţine pasul cu echipele tari din campionat, unde s-au investit milioane de euro. Cu toate acestea, echipa sălăjeană a avut clasări onorabile, deşi s-a bazat pe un lot tânăr.

Consiliul Judeţean Sălaj a alocat şi pentru sezonul 2020 – 2021 un buget de 2,95 milioane lei, în baza unui contract  de finanţare care se va termina în vară. În ce priveşte finanţarea pentru sezonul viitor, deocamdată nu este nimic stabilit, însă în perioada următoare Gheorghe Tadici urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Dinu Iancu Sălăjanu.

Gruparea de sub Meseş trebuie să ştie din timp pe ce finanţare se poate baza de la autorităţi, astfel încât să îşi poată face un plan pentru sezonul 2021 – 2022.

“Din păcate nu am reuşit să ajung la domnul preşedinte să discutăm şi să vedem ce intenţii are. Va trebui să ştim pe ce ne vom putea baza în sezonul viitor.  Sper ca până în luna martie să ştim, fiindcă în funcţie de asta ne facem şi noi o strategie pentru sezonul următor”, a spus Gheorghe Tadici, care şi-ar dori ca HC Zalău să fie sprijinită şi de către Primăria Zalău.

“În situaţia în care Consiliul Judeţean nu ne va putea ajuta, mă voi duce şi la Primărie. Este normal să apelez şi la primar, fiindcă noi nu reprezentăm doar judeţul, ci şi Municipiul”, a spus antrenorul Zalăului.

La capitolul bugete, HC Zalău este printre echipele codaşe, având o finanţare de sub 600.000 de euro.

Cinci grupări din Liga Naţională au bugete de peste 2 milioane de euro. Este vorba de CSM Bucureşti, SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistriţa, Minaur Baia Mare, chiar şi Rapid Bucureşti.

Sursa foto: DAN POTOR / Fan Handbal

Loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL