Connect with us

HANDBAL

Șapte ani fără Mia Cenan!

Una dintre cele mai bune handbaliste originare din Sălaj, Maria Cenan se stingea din viaţă în iarna anului 2014, la doar 53 de ani. De atunci, au trecut anii, dar Mia a rămas în sufletele fostelor colege care au comemorat-o ieri, la şapte ani de la trecerea ei în nefiinţă

Au trecut deja șapte ani de când una dintre stelele handbalului sălăjean a apus mult prea repede… Maria Cenan a fost unul dintre oamenii care au pus umărul la dezvoltarea sportului de pe semicerc în judeţ.

Mai întâi, Mia Cenan a fost una dintre handbalistele care au jucat pentru Zalău, încă de când Textila evolua în liga secundă. A făcut parte dintr-o generaţie de vis, din care au mai făcut parte Ana Şuhai-Bălănean, Lenuţa Fărcaş, Lăcrimioara Fiastru, Elena Tadici, Ana Grigor, Adriana Căpîlnaşiu, iar mai apoi Carmen Goarnă, Artemizia Săgmar, Ana Bujor-Mocuţ sau Dana Morari.

După ce a încheiat cariera de sportivă, Mia Cenan a rămas în fenomen, fiind unul dintre şlefuitorii talentelor de la poalele Meseşului. Timp de 10 ani, a fost antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău. În această perioadă, Mia Cenan a promovat pe prima scenă a handbalului românesc mai multe sportive, Lia Sântămărean, Mihaela Cheţa-Mureşan, Adriana Holhoş, Alina Czeczi, Raluca Puşcaş, Ioana Iacob sau Florina Ţurcaş…  

Când era încă în floarea vieţii, Mia Cenan a primit o lovitură grea, fusese diagnosticată cu o boală nemiloasă. Timp de aproape un an, fosta handbalistă s-a bătut cu boala, dar fără succes.

Într-un final, a fost învinsă… În anul 2014, pe data de 17 februarie, când avea doar 53 de ani, Mia Cenan a urcat la Ceruri.

Deşi au trecut deja şapte ani de când Mia ne-a părăsit, fostele colege de echipă nu au uitat-o. Pe grupul de facebook dedicat fostelor handbaliste ale Sălajului, au apărut mesaje de comemorare.

Nici noi, cei de la Sportul Sălăjean, nu am uitat-o pe Mia Cenan, cea care şi-a dedicat o mare parte din viaţă sportului!

Mulţumim pentru tot ce ai făcut pe acest pământ, Mia Cenan!

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Vezi AICI un reportaj despre viaţa Miei Cenan

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL