Connect with us

FOTBAL

AJF Sălaj dă asigurări. “Vom face tot posibilul să începem Liga a IV-a”

Indiferent de ce variantă vor accepta autorităţile în ce priveşte protocolul medical pentru competiţiile de la amatori, preşedintele Daniel Sabou spune AJF Sălaj va încerca să organizeze în primăvară măcar un campionat în Liga a IV-a, pentru ca Sălajul să nu piardă dreptul de a trimite o echipă la barajul de promovare în Liga a III-a

Fotbalul amator este blocat de aproape un an de zile, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Cheltuielile cu protocolul medical au fost greu de suportat de către echipele de la nivel de amatori, astfel că multe întreceri judeţene au rămas în stare de suspendare.

O rază de speranţă a venit în această iarnă, când Federaţia Română de Fotbal a anuţat că a propus trei variante de modificare a protocolului care să fie discutate cu autorităţile de profil, în vederea stabilirii unei variante optime pentru reluarea acestor competiţii.

Una dintre variante este înlocuirea testelor RT-PCR obligatorii în acest moment cu  teste rapide antigen, a doua variantă reprezintă o singură testare RT-PCR la începutul competiţiilor efectuată de toţi cei implicaţi în competiţie, iar a treia solicitare presupune ca persoanele care deja s-au vaccinat împotrvia COVID-19 să nu mai fie obligate să efectueze nicio testare.

În aceste zile se aşteaptă un răspuns clar din partea MTS şi a Ministerului Sănătăţii, fiind şanse mari să fie acceptate şi testele rapide. Şi AJF Sălaj aşteaptă cu sufletul la gură modificarea protocolului medical, iar forul condus de Daniel Sabou a dat de înţeles că va face tot posibilul pentru a organiza campionatul Ligii a IV-a în primăvară.

FRF a transmis deja un mesaj ferm şi a informat că AJF-urile care nu pot organiza Liga a IV-a nu vor avea dreptul de a avea o reprezentantă la barajul pentru Liga a III-a. Competiţiile judeţene se vor putea finaliza inclusiv în luna iulie, FRF urmând să organizeze meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cel mai probabil la începutul lunii august. 

“Nu putem să transmitem nimic echipelor până nu ştim şi noi noul protocol medical.În momentul în care vom ştii ce variantă de testare este acceptată, atunci vom discuta cu echipele şi le vom comunica cerinţele. Vom face tot posibilul să organizăm campionatul Ligii a IV-a, astfel încât în vară să avem o reprezentantă la barajul pentru Liga a III-a.Vom vedea ce echipe vor putea suporta costurile cu testele şi care se vor înscrie. Trebuie să ştim exact ce presupune şi testarea cu teste rapide, dacă este nevoie sau nu ca acestea să fie făcute într-un centru medical, unde costurile sunt mult mai mari”.

Daniel Sabou – preşedinte AJF Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL