Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, vehement la adresa sistemului din Liga Naţională. ”Nişte oameni handicapaţi îşi bat joc de jucătoare”

Antrenorul de la HC Zalău a pus din nou punctul pe i în ce priveşte sistemul din acest sezon, cu turnee pe teren neutru. Tehnicianul şi-a arătat nemulţumirea şi după partida cu Gloria Buzău şi a spus că un astfel de sistem este precum o bătaie de joc la adresa cluburilor, care sunt supuse la cheltuieli suplimentare, în condiţiile în care ultimele turnee au programat doar câte o singură etapă

Liga Florilor se joacă în acest sezon sub formă de turnee, pe teren neutru, decizie ce a fost luată de FRH după ce s-a consultat cu MTS şi Ministerul Sănătăţii, în ce priveşte limitarea răspândirii înfecţiei cu COVID-19.

Acest sistem a creeat multe nemulţumiri, mai ales după ce FRH a început să programeze turnee de câte o singură etapă. În aceste condiţii, cluburile sunt supuse la cheltuieli suplimentare, în ce priveşte transportul, cazarea, dar mai ales testele RT-PCR, care trebuie făcute înaintea fiecărui meci.

De la bun început, Gheorghe Tadici şi-a arătat nemulţumirea vizavi de acest sistem, iar după meciul cu Gloria Buzău a răbufnit şi a spus că un astfel de sistem este o bătaie de joc la adresa jucătoarelor.

”Cheltuim bani, dar îmi pare rău că aceşti bani nu îi cheltuim în favoarea performanţei handbalului românesc. Să venim şi să stăm 16 echipe pe aceleaşi bănci, să ne dezbrăcăm în tribune, să nu ai voie să intri în vestiar să te speli după meci, sunt nişte lucruri anormale. Nu mă intereseză cine a decis aşa ceva, dar sunt nişte oameni handicapaţi care nu vin aici să vadă ce fac, ce se întâmplă şi cum îşi bat joc de aceste fete. Fetele se dezbracă prin tribune şi nu au dreptul la intimitate”, a tunat Gheorghe Tadici.

Antrenorul de la HC Zalău a scos în evidenţă şi costurile mari pe care trebuie să le suporte echipele pentru turnee de câte o singură etapă.

” Turneul de la Bucureşti s-a transformat în trei meciuri, care înseamnă de trei ori transportul, cazarea, masa şi testele PCR. Sunt teste care de la o săptămână la alta nu se iau în considerare. Acesta este câştigul handbalului, sunt cheltuieli mari pentru antihandbal.Doar în România se joacă aşa. Oamenii care gândesc astfel de treburi sunt nişte oameni care au probleme mari cu judecata”, a mai spus Tadici după meci.

Cât despre jocul cu Gloria Buzău, tehnicianul a lăsat să se înţeleagă că au fost multe decizii care au defavorizat-o pe HC Zalău, care a cedat la limită.

”Am avut şi noi situaţii clare pe care le-am ratat, în primul rând aruncările de la 7 m, dar într-o parte a fost farmacie, iar în cealaltă parte s-a putut să se întâmple orice”, a spus Gheorghe Tadici.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL