Connect with us

TENIS

Cele mai bune tenismene U 18 din Ardeal se duelează la Transilvania Tenis Club

Cea mai modernă bază de tenis din judeţul Sălaj va găzdui la finele săptămânii Transilvania Masters – un puternic turneu la care vor participa cele mai bune junioare din Transilvania, în frunte cu Anca Todoni şi Briana Szabo. La acest turneu vor participa şi sălăjencele Ioana Lung şi Mara Geiger – două nume promiţătoare ale tenisului sălăjean


În ultima perioadă, la baza sportivă Transilvania Tenis Club au avut loc mai multe competiţii amicale, fie la categorii mici de vârstă, fie la veterani.

Acum, prof. Ştefan Andrei Welther ridică ştacheta şi la finele săptămânii va fi directorul unui puternic turneu ce va reuni cele mai bune junioare U 18 din Transilvania, sub denumirea Transilvania Masters.

Briana Szabo, Anca Todoni, Cara Meşter, Floriana Popovici, Patricia Goina, Anamaria Coroiu, zălăuanca Ioana Lung şi şimleuanca Mara Geiger sunt sportivele care se vor duela pentru trofeul pus în joc.

Cele opt sportive vor fi împărţite în două grupe, urmând ca cei doi capi de serie să fie repartizaţi în grupe diferite.

Câştigătoarele grupelor se vor califica în semifinale, unde urmează să joace cu locurile secunde din celelalte grupe. Adică câştigătoarea Grupei A va juca în semifinale cu locul 2 din Grupa B, şi câştigătoarea Grupei B va juca în semifinale cu locul 2 din Grupa A.

Arbitrul principal al turneului va fi Andrei Brisc, acesta urmând să fie ajutat de arbitri de scaun Mihai Grec şi Liviu Petrean. Fiecare meci va fi arbitrat in scaun si va putea fi urmarit online in sistem live score

Cine sunt jucătoarele

Briana Szabo (n. 2005, Cluj-Napoca) este cea mai bine cotată sportivă, fiind singura care a punctat în clasamentul WTA (locul 1337). În clasamentul ITF Juniors se află pe locul 637, în timp ce în clasamentul FRT U18 se află pe locul 17. Aceasta a obţinut primele puncte WTA luna trecută, în urma unor turnee Futures de 15.000$ jucate în Egipt. Briana este antrenată de tatăl ei, Adrian Szabo, cel sub îndrumarea căruia se pregăteşe şi Eric Verdeş.

Anca Todoni (n. 2004, Timişoara) este cea mai bine clasată sportivă în clasamentul ITF Juniors (locul 176), fiind pe locul 3 şi în clasamentul FRT U18. Todoni vine la Zalau după un 2020 excelent, în care a devenit vicecampioană naţională la Campionatele Naţionale de Vară, atât la 16 ani, cât şi la 18 ani. De asemenea, Todoni a câştigat şi 4 titluri ITF Juniors anul trecut şi a obţinut primele victorii pe tabloul principal în cadrul turneelor Futures de 15.000$.

Cara Meşter (n. 2005, Cluj-Napoca) se află pe locul 240 la ITF Juniors şi locul 6 la FRT U18. Cara se poate lăuda cu un 2020 foarte bun, căci a câştigat un titlu ITF Juniors la simplu şi a obţinut multiple titluri şi la dublu.

Floriana Popovici (n. 2004, Oradea) ocupă locul 1052 în clasamentul ITF Juniors şi locul 33 în clasamentul Federaţiei Române de Tenis.

În ceea ce o priveşte pe Patricia Goina (n. 2005, Oradea), sportivă de lot naţional ocupă locul 1819 în clasamentul ITF Juniors şi locul 68 în clasamentul U 18 al FRT.

Anamaria Coroiu (n. 2005, Oradea) se află pe locul 2.556 în clasamentul ITF Juniors şi pe locul 97 în clasamentul FRT.

Ioana Lung este una dintre cele mai promiţătoare tinere tenismene din judeţ, fiind pe locul 29 în clasamentul FRT la categoria de vârstă sub 18 ani.

Lista participantelor la această competiţie este completată de Mara Geiger, o tânără sportivă din Şimleu Silvaniei care vrea să facă permforanţă în tenisul de câmp.

Competiţia se va desfăşura în perioada 19 – 21 februarie la Transilvania Tenis Club, cea mai modernă bază de tenis din judeţ. Accesul spectatorilor va fi interzis.

“Pentru Zalău, acest turneu reprezintă o premieră, căci până acum nu s-au desfăşurat turnee de un asemenea nivel. Totuşi, nu trebuie să uităm că s-a organizat în 2006 un turneu de nivel Futures, dar doar pentru proba masculină. Transilvania Tenis Club va fi reprezentat de cunoscuta sportivă Ioana Lung, unul dintre cele mai bune produse ale tenisului sălăjean, ocupanta locului 29 în clasamentul naţional la 18 ani, deşi aceasta urmează să împlinească 16 ani. Judeţul Sălaj va fi reprezentat şi de Mara Geiger, tânăra şimleuancă care a obţinut rezultate frumoase pentru tenisul sălăjean”, transmit organizatorii turneului.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in TENIS