Connect with us

ATLETISM

Atleta Maria Csiki, dublă medaliată la Memorialul “Dorin Melinte”

Sportiva pregătită de Nelian Ianchiş la CSS Zalău a avut cele mai bune rezultate din rândul delegaţiei sălăjene prezente la competiţia desfăşurată la Bacău. A fost prima competiţiei pentru atleţii de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău după o pauză de un an de zile!


Maria Csiki este cea mai promiţătoare sportivă de la secţia de atletism de la CSS Zalău.

Pregătită de Nelian Ianchiş, tânăra atletă născută în anul 2007 are rezulate bune la competiţii naţionale şi chiar spera la o medalie la  naţionalele de anul trecut, doar că din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai ţinut concursul. Era ultimul an la copii pentru Maria.

Trecută la categoria de vârstă junioare 3, eleva lui Nelian Ianchiş îşi propune să aibă aceleaşi rezultate bune, dacă nu chiar mai bune.

La prima competiţie oficială după o pauză de un an de zile, Memorialul “Dorin Melinte”, Maria Csiki a reuşit să cucerească medalia de aur în proba de 800 m,   dar şi medalia de argint în proba de 1.500 m.

Performanţele reuşite de atletă sunt cu atât mai impresionante cu cât nici nu s-a putut pregăti corespunzător pentru acest concurs.

“A fost prima competiţie oficială după o pauză de un an de zile pentru noi. Maria a avut o comportare foarte bună, iar Sabo Răzvan şi Pienaru Teodora s-au remarcat şi ei. Ceilalţi sportivi au avut o evoluţie satisfăcătoare. Maria Csiki este o atletă promiţătoare”, ne-a spus Nelian Ianchiş. 

La competiţia desfăşurată la Bacău, CSS Zalău a deplasat o delegaţie formată din 7 sportivi.

Este vorba despre Maria Csiki, Răzvan Sabo, Teodora Pienaru, Szilvia Pop, Raul Taloş, Sarkozi Mario şi Sarkozi Alex. Alături de ei a făcut deplasarea antrenorul Nelian Ianchiş.

De precizat că ultimii doi sunt sportivi care se pregătesc sub comanda lui Dan Mirşidan şi au fost la primul concurs din carieră.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 17 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM