Connect with us

HANDBAL

HC Zalău riscă să piardă mai multe jucătoare la final de sezon

În vară, gruparea zălăuană are mai multe jucătoare la final de contract, iar potrivt antrenorului, Alexandra Severin, Andreea Mihart, Teodora Popescu şi Raluca Kelemen au oferte duble, chiar triple faţă de cât primesc la HC Zalău. “Avem patru jucătoare la final de contract, iar unele au oferte chiar şi de 4.000 de euro”, spune Gheorghe Tadici


Piaţa transferurilor pentru sezonul 2021 – 2022 a şi început în luna februarie. Chiar dacă din actualul campionat mai sunt de jucat peste 20 de etape, unele echipe îşi conturează deja loturile pentru stagiunea următoare.

Sunt la mare căutare jucătoarele la final de contract care au confirmat la echipele la care au evoluat, astfel că şi pentru unele handbaliste de la HC Zalău există mare interes din partea unor cluburi.

La final de sezon, patru handbaliste din lotul Zalăului îşi termină contractele cu gruparea de sub Meseş.

Pe adresa unora au şi venit oferte tentante, iar potrivit antrenorului Gheorghe Tadici, Andreea Mihart, Alexadra Severin, Teodora Popescu şi portarul Raluca Kelemen au fost deja ofertate de unele cluburi.

“Mihart, Severin, Popescu şi Kelemen, au oferte de a pleca la alte cluburi din vară. Sunt oferte de 3 – 4 ori peste ce primesc la noi. Avem jucătoare ofertate chiar şi cu 4000 de euro, faţă de 1.300 – 1.400 cât primesc la HC Zalău. Aceasta este situaţia, noi le formăm şi când acumulează o oarecare experienţă sunt solicitate de alte cluburi care pot oferi dublu, chiar triplu. Problema este că le creşti pe aceste jucătoare şi le dai la alte echipe fără să primeşti nimic pe ele, fiindcă  sunt la final de contract. Aceasta este situaţie. Noi le formăm şi vin alte echipe şi le transferă. Aşa s-a întâmplat cu multe jucătoare care au fost pe la HC Zalău. Mai este însă un adevăr, majoritatea s-au stins după ce au plecat de la Zalău”.

Gheorghe Tadici – manager HC Zalău

Nici antrenorul Zalăului nu a stat cu mâinile în sân şi deja caută alte soluţii.

“Am avut şi noi discuţii cu patru-cinci jucătoare, iar din punct de vedere numeric avem variante să le înlocuim, dar ele erau omogenizate după trei ani, cunoşteau trasele şi aveau zeci de meciuri în Liga Naţională. În vară  va trebui să o luăm de la capăt”, spune antrenorul Zalăului.

Multe dintre jucătoarele Zalăului sunt solicitate deoarece au acumulat experienţă în Liga Naţională şi având sub 23 de ani, încă sunt eligibile regulii impuse de Federaţia Română de Handbal.

“La alte echipe, jucătoarele sub 23 de ani nu adună atâtea minute  într-un campionat întreg, cât au ale noastre într-un jumătate de tur. Dacă merg şi nu prea joacă, nu le ajută să crească în valoare şi la 24 – 25 de ani se pot trezi nişte jucătoare mediocre. Într-adevăr se văd cu bani mai mulţi în buzunar, dar treaba asta poate ţine un an sau doi, iar pe termen lung au de fapt  de pierdut dacă nu joacă şi nu cresc”, a punctat Tadici.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL