Connect with us

DIVERSE

Ce trebuie să știi atunci când intri într-o sală cu jocuri

Tot ceea ce trebuie să știi despre sălile de jocuri, capcane, de ce să te ferești și cum poți să câștigi jackpotul de la păcănele


Industria jocurilor de noroc generează venituri grație celor 26 de cazinouri și agenții de pariuri care funcționează legal în România. Recenziile CazinoRO evidențiază faptul că în timp ce numărul platformelor online cu jocuri de păcănele este de numai 26 de site-uri, în mediul online sunt 1318 site-uri interzise de organizația care reglementează această piață în țara noastră – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Privită din punct de vedere al veniturilor generate, această industrie înseamnă peste 45,000 de locuri de muncă și intrări financiare zilnice în valoare de 2 milioane euro. Anual, valoarea sumelor colectate de către autoritățile fiscale române se ridică la peste 600 de milioane euro. Românii sunt încă mari amatori de loto (20%), dar nici pariurile pe sporturi (5%) și jocurile de păcănele (4%) nu sunt mai prejos. În total, aproximativ 4,6 milioane de români au încercat jocurile de noroc online și offline până în prezent.

Sălile de jocuri – între mituri și realitate

Cu peste 30,000 de locații în care se pot juca pacanele, România este unul dintre statele înfloritoare ale Europei în ceea ce privește această piață. Dincolo de impactul negativ al lipsei jocului în mod responsabil (peste 100,000 de români care au raportat probleme legate de managementul relației cu mașinuțele de sloturi și celelalte jocuri de cazinou), această industrie atrage. Iar premiile care se câștigă în mediul real sau în cel online constituie un motiv determinant pentru cei care merg aproape zilnic în sălile cu jocuri de noroc.

Înainte de a intra într-o astfel de sală trebuie să știi că jocurile de cazinou și pariurile sportive trebuie privite ca o modalitate de relaxare. Nu sunt un mod de câștig, ci pur și simplu o formă de a-ți transforma 2-3 ore din timpul liber într-o mică aventură cu adrenalină. Faptul că nu se câștigă la aceste aparate în mod constant nu se datorează “aranjării” mașinuțelor, ci RNG-ului, un sistem de generare automată și întâmplătoare a combinațiilor care pot oferi câștiguri (un hazard simulat).

Printre miturile care “circulă” în sălile de pacanele se numără cele ale aparatelor “calzi și reci” (mașinuțe care oferă în mod constant câștiguri și aparate care nu o fac deloc). Desigur, sunt mulți jucători care consideră că un aparat care nu a oferit câștiguri, cu siguranță o va face cât de curând. De asemenea, un alt mit popular este cel al “patronilor care gestionează câștigurile” oferindu-le celor care joacă “mici câștiguri” pentru a nu-i pierde de clienți.

Adevărul este că la jocurile de noroc (pe mașinuțe reale sau virtuale), într-un cazinou online sau într-o sală de jocuri, nu există câștigători care se stabilesc dinainte. Câștigurile nu sunt influențate de miza pe care se joacă (un alt mit este cel legat de câștigurile oferite celor care pariază sumele maxime pe toate liniile de plată), nici de ziua săptămânii (se spune că jackpot-urile cu valori foarte mari – progresive – se câștigă îndeosebi la finalul săptămânii).

Hazardul este cel care guvernează tot ceea ce se întâmplă într-o sală de jocuri, de la specialele care se câștigă și până la rundele bonus care se declanșează. Și nici că există o dovadă mai bună decât consultarea listei câștigătorilor care au obținut premii de milioane de euro mizând 25 de cenți, la mijlocul zilei sau de acasă. Realitatea este că toți acei jucători nu au ținut cont decât un singur lucru atunci când au mers la sala de jocuri sau au intrat online într-un cazinou: au urmărit doar să se distreze!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE