Connect with us

Actualitate

În România se antrenează câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2. FOTO

“Am avut plăcerea să vizitez astăzi, alături de dl. Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, o unitate de elită, cu rezultate remarcabile în formarea şi perfecţionarea echipelor canine pentru întreg Sistemul Naţional de Apărare”, spune Lucian Bode – Ministrul Afacerilor Interne


În anul 2020 a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

Anunţul a fost făcut de Ministrul de Interne, Lucian Bode, într-o postare pe pagina sa de facebook.

“Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru.

De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existență ai instituției, s-au obținut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Am văzut astăzi (n.r. joi), la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om.

I-am asigurat pe cei care își desfășoară activitatea în cadrul unității de la Sibiu că au întreaga mea susținere pentru eficientizarea și modernizarea acestui Centru.

Îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și le urez totodata mult succes în misiunile viitoare.

Am încredere în profesioniștii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoșii și mereu la datorie câini de serviciu!”, este mesajul transmis de Lucian Bode – Ministrul Afacerilor Interne.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate