Connect with us

Administraţie

După modelul lui Ilie Bolojan în Bihor, Primăria Agrij scoate asistaţii sociali la treabă pentru a înfrumuseţa comuna

Noua administraţie locală din Agrij a preluat exemplul din Bihor, de la Ilie Bolojan, care a dat ordin clar primarilor să-i scoată pe beneficiarii ajutoarelor sociale la curăţenie prin localităţi şi să le planifice munca. Primarul Ştefan Berar i-a mobilizat pe asistaţii sociali din Agrij, unde deja se lucrează la o curăţenie generală, dar şi la alte lucrări utile pentru comunitate

La Primăria Agrij este un nou suflu, iar sub noua administraţie locală, comuna tinde spre o modernizare pe toate planurile. Dedicat dezvoltării, primarul Ştefan Berar vrea să facă treabă şi deja a pregătit câteva investiţii în comună, dar mai întâi de toate a reuşit să unească comunitatea, după multe dezbinări care au fost în trecut.

Noul primar vrea ca Agrijul să fie o comună curată, iar în acest sens, deja i-a mobilizat pe asistaţii sociali care au ieşit pe teren. Cu beneficiarii de ajutoare sociale, Primăria Agrij lucrează la întreţinerea spaţiilor verzi, la curăţenia din comună, la strângerea PET-urilor, la tăiatul lemnelor pentru încălzirea clădirilor aflate în subordinea Primăriei, dar şi la alte lucrări utile pentru comunitate.

Administraţia locală din Agrij a preluat acest exemplu de la Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, care a semnat un protocol cu Prefectura şi Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială prin care beneficiarii ajutoarelor sociale sunt obligaţi să iasă la curăţenie în localităţile lor, iar primarii să le planifice munca.

În comuna Agrij sunt aproximativ 50 de asistaţi sociali, care ştiu un lucru clar: primesc banii de la stat doar dacă îşi fac norma de ore în fiecare lună.

”Noi îi punem la treabă şi nu îi plătim pentru a sta. Asistaţii sociali lucrează la întreţinerea curăţeniei în comună, pe tot ce înseamnă domeniul public şi îi punem inclusiv la tăierea vegetaţiei. Acum montăm panouri de avertizare pentru populaţie, unde lucrăm tot cu ei. Am apelat la asistaţii sociali, chiar şi atunci când a fost nevoie să zugrăvim în clădirile ce aparţin de primărie. Vom face o ecologizare a comunei şi deja lucrăm la curăţenia de primăvară. Odată făcute aceste lucruri, curăţenia va fi mai uşor de întreţinut”, a declarat primarul comunei Agrij, Ştefan Berar, pentru Știrile din Sălaj.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj de miercuri, 10 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Administraţie