Connect with us

ATLETISM

Robert Parge, la înălţime. A devenit din nou campion naţional la proba de 400 m!

Atletul sălăjean de la CSM Bucureşti nu s-a dezminţit şi a fost la înălţime la Campionatele Naţionale de Sală, reuşind să cucerească locul 1 în proba de 400 m, probă la care “face legea” în ultimii ani. Robert Parge a început atletismul la CSS Zalău şi este cel mai bun atlet al Sălajului după “generaţia de aur” din anii ‘90 – 2000


La finele săptămânii trecute, Sala de atletism „Ioan Soter” din Bucureşti a găzduit Campionatele Naţionale de tineret şi seniori indoor ediţia 2021. La tineret a fost ediţia cu numărul 38, în timp ce competiţia rezervată seniorilor a ajuns la cea de-a 51-a ediţie. 

Cluburile din Sălaj nu au avut niciun reprezentant, însă, la startul competiţiei de seniori s-a aflat atletul sălăjean Robert Parge, sportivul fiind legitimat la CSM Bucureşti.

Sălăjeanul descoperit de prof. Radu Rusu este unul dintre cei mai buni sprinteri ai României şi a făcut senzaţie în ultimii ani la proba de 400 de metri, reuşind să devină campion naţional de mai multe ori la această probă.

Şi la ediţia cu numărul 51, Robert Parge a fost la înălţime, reuşind să-şi adauge în palmares un nou titlu naţional.

Sportivul de la CSM Bucureşti a reuşit să încheie cursa cu timpul de 48.38, timp mai bun cu zece sutimi faţă de Mihai Pîslaru de la Steaua Bucureşti (48.48). Podiumul probei de 400 m a fost completat de Mihai Dringo de la CSU Oradea cu timpul de 49.37.

Cel mai bun atlet sălăjean

Robert Parge a început să practice atletismul sub îndrumarea prof. Radu Rusu şi şi-a încheiat junioratul sub îndrumarea lui Nelian Ianchiş la CSS Zalău. Pentru a-şi continua ascensiunea, atletul s-a transferat la “U” Cluj, acolo unde a fost pregătit de Vasile Boboş, unde a “explodat” din punct de vedere sportiv şi a obţinut performanţe excelente realizând mai multe recorduri personale şi a făcut saltul în echipele naţionale de tineret şi seniori. Fiind unul dintre cei mai buni sprinteri ai României, CSM Bucureşti a pus ochii pe el, reuşind în finalul anului 2020 să ajungă la o înţelegere cu atletul în vârstă de 23 de ani.

La clubul din capitală se antrenează sub îndrumarea antrenoarei Magdolna Kanizsay, iar performanţele lui Robert sunt şi mai bune. După un loc 5 la Grande Prêmio Brasil Caixa de Atletismo, sălăjeanul a reuşit la finalul lunii ianuarie să câştige locul 1 la 400 m la Meeting d’Athlétisme de Mondeville, competiţie desfăşurată în Franţa.

Robert este cel mai bun atlet sălăjean, după “generaţia de aur” formată de Vasile Ardelean, Monel Sabou, Alin Haiduc, Dorin Gaga sau Florin Sur, atleţi pregătiţi sub îndrumarea antrenorului Petre Seutea.

Din păcate, în ultimii ani, atletismul sălăjean este pe o pantă descendentă, rezultatele fiind nu tocmai cele dorite, un factor important fiind şi lipsa infrastructurii pentru o pregătire corespunzătoare a sportivilor. 

De altfel, condiţiile precare au fost şi cauza pentru care Robert Parge s-a transferat la alt club. Însă, într-o bună zi, poate acest sport va reveni în prim-plan în Sălaj şi poate îl vom revedea pe Robert Parge reprezentând din nou judeţul la cele mai importante competiţii.

Până una alta, nu ne rămâne decât să-l felicităm pe Robert Parge pentru rezultatele obţinute şi chiar dacă nu este legitimat la un club din Sălaj, face cinste judeţului pe tot mapamondul.

Premiat de DJST Sălaj

Având în vedere rezultatele sale notabile, Robert Parge a fost premiat la finalul anului 2020 de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj. Atletul a făcut parte din clasamentul celor mai buni sportivi la probele olimpice, fiind la categoria laureaţi.

După rezultatul de la Campionatul Naţional, pentru Robert Parge urmează acum o serie de concursuri internaţionale pentru realizarea baremului european.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM