Connect with us

Actualitate

“Careul de dame”. Patru femei ambiţioase, în conducerea unor primării din Sălaj

Începând cu mandatul 2020 – 2024, numărul femeilor care se află în conducerea administraţiilor locale a crescut, după ce la Someş-Odorhei a ajuns viceprimar Ramona Bostan, iar la Primăria Creaca, funcţia de “vice” a fost preluată de Anca Rus. Cu experienţă deja în administraţie este “primăriţa” de la Dragu, Angelica Lazăr, dar şi Eugenia Pop, viceprimarul din Năpradea, cele două doamne aflându-se la al doilea mandat


Unele comune sălăjene au găsit cheia succesului spre dezvoltare, chiar dacă în fruntea administraţiilor locale au avut femei.

Până anul trecut, în Sălaj erau două “primăriţe”, la Boghiş şi la Dragu, dar la alegerile din septembrie 2020, Ida Magdolna nu a mai candidat pentru funcţia de primar al comunei Boghiş.

Cum Angelica Lazăr a decis să continue munca începută la Dragu şi a primit încrederea cetăţenilor, ea şi-a început al doilea mandat şi este singurul primar femeie din Sălaj.

Are intenţii clare de a dezvolta comuna Dragu , iar în acest sens, “primăriţa” s-a zbătut să atragă în comună fonduri europene şi guvernamentale.

O altă femeie care are experienţă în administraţia locală este viceprimarul comunei Năpradea – Eugenia Pop. Lucrează în Primăria Năpradea de aproape 10 ani, iar în toamna anului trecut şi-a început al doilea mandat de viceprimar.

A fost votată chiar şi de către consilierii locali din opoziţie, semn că munca sa este apreciată la cote înalte. Comuna Năpradea s-a dezvoltat pe toate planurile, iar administraţia locală a atras fonduri guvernamentale, dar mai ales europene.

La majoritatea proiectelor s-a implicat “vicele” Eugenia Pop, care a pus suflet la investiţiile care azi se văd cu ochiul liber în comună.

Două nume noi au apărut în toamnă pe “scena” administraţiilor locale, la Creaca şi la Someş-Odorhei.

Astfel, în funcţia de viceprimar al comunei Creaca a fost aleasă Anca Rus, care vrea să îşi pună toată priceperea în dezvoltarea comunei şi vrea să formeze o echipă de succes alături de primarul Ioan Eugen Terec.

În Someş-Odorhei s-a schimbat întreaga conducere de la primărie. Primar a fost ales Ioan Şandor, iar pentru funcţia de “vice” s-a mers pe mâna lui Ramona Bostan.

Este o tânără ambiţioasă, care a demonstrat abilităţi manageriale în domeniul privat, astfel că vrea să demonstreze că poate face o treabă bună şi în administraţie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate