Connect with us

Administraţie

Planuri pentru 2021 în comuna Vârşolţ: investiții în infrastructură, educaţie, sport şi sănătate

În această primăvară vor începe lucrările de modernizare şi reabilitare a Şcolii Generale din Vârşolţ, precum şi la dispensarul medical din centrul comunal. Totodată, vor continua lucrările la terenul de fotbal, precum şi la grădiniţă. În ceea ce priveşte sala de sport, lucrările au fost scoase la licitaţie, iar autorităţile locale sunt preocupate şi de înfrumuseţarea comunei, astfel că în acest sens, vor fi achiziţionate tuia şi trandafiri

Comuna Vârşolţ continuă dezvoltarea şi în anul 2021. Nu este timp de pierdut, iar administraţia condusă de primarul Breda Lajos este pusă pe treabă şi lucrează la proiecte noi, dar se asigură că vor continua şi lucrărilor la proiectele aflate în derulare.

În acest an, în comună vor fi deschise mai multe şantiere, iar în luna martie, administraţia locală se aşteaptă să înceapă lucrările de modernizare a Şcolii Generale din Vârşolţ, precum şi lucrările de reabilitarea a dispensarului medical.

Totodată, s-a licitat şi proiectul tehnic pentru Grădiniţa Vârşolţ şi urmează licitarea lucrărilor, proiectul fiind finanţat prin POR. Dacă totul decurge bine, lucrările ar putea începe în această primăvară.

La Vârşolţ se pune accent şi pe sport

Printr-un proiect prin AFIR, în valoare de 60.000 de euro se modernizează şi terenul de fotbal, după care autorităţile locale se gândesc şi la înfiinţarea unei echipe care să evolueze în Liga a V-a.

Până în vară, lucrările ar trebuie să fie finalizate.În ceea ce priveşte sala de sport, din nefericire, administratorul firmei care s-a ocupat de lucrări a decedat, astfel că urmează o nouă licitaţie, astfel încât  lucrările să poată fi finalizate.

Se pavează trotuarele

În Recea şi Recea Mică, autorităţile locale vor amenaja câte un părculeţ în fiecare sat. Investiţia va fi făcută din venituri proprii.

Totodată, Primăria Vârşolţ a achiziţionat pavaje în luna decembrie, astfel că odată ce vremea va permite, trotuarele din Vârşolţ şi Recea urmează să fie pavate. Vorbim despre o suprafaţă totală de aproximativ 1.500 de metri.

Tuia şi trandafiri, pentru înfrumuseţarea comunei Vârşolţ

Primarul Breda Lajos este mereu preocupat de aspectul comunei pe care o administrează şi mereu caută soluţii pentru a face din comuna Vârşolţ un loc plăcut şi frumos ochiului.

“O să luăm tuia şi trandafiri pentru înfrumuseţarea comunei. Am făcut un experiment şi am tăiat un prun care nu mai producea nimic şi atârna urât, iar în locul său am plantat trei tuia şi trandafiri. Oamenii au văzut că este frumos şi acum doresc să le punem şi în faţa caselor. Le-am zis că dacă îşi curăţă, le vom planta tuia şi trandafiri. Mai mulţi şi-au tăiat pomii şi vreau să mă ţin de cuvânt”, spune primarul Breda Lajos.

Proiecte de viitor

În acest an vor începe şi lucrările la două blocuri ANL, iar autorităţile locale au mai scos la licitaţie şi un proiect pentru construirea unui pod peste râul Crasna.

Totodată, s-a predat şi proiectul pentru aducţiune de gaz metan în toată comuna, dar şi pentru şanţuri betonate şi canalizare în Recea şi Recea Mică. S-au finalizat studiile de fezabilitate şi se aşteaptă finanţare.

Mesajul primarului la început de an

La început de an, primarul Breda Lajos îşi propune ca echipa Primăriei să fie una unită şi implicată, astfel încât să se poată realiza şi obţine finanţare pentru cât mai multe proiecte. Totodată, se doreşte şi finalizarea unor proiecte la care lucrările au început deja.

“Aşteptăm ca firmele să termine cât mai repede lucrările care pot fi finalizate. Avem o echipă unde personalul Primăriei lucrează la depuneri de proiecte şi ne dorim să obţinem finanţare pentru cât mai multe proiecte, fie prin PNDL, POR sau AFIR, deoarece veniturile proprii sunt foarte mici”.

Breda Lajos – primarul comunei Vârşolţ

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Administraţie