Connect with us

Actualitate

Atenţie. Elevii de gimnaziu şi liceu din Zalău NU revin fizic la şcoală!

Municipiul Zalău, dar şi alte trei comune din judeţ – Bălan, Zimbor şi Fildu de Jos – se află în scenariul roşu, astfel că doar preşcolarii şi elevii din clasele I – IV vor reveni în băncile sălilor de curs. Ceilalţi elevi vor urma în continuare cursurile online


Luni, 8 februarie, începe semestrul al doilea, iar şcolile se redeschid, urmând să funcţioneze în unul dintre cele trei scenarii propuse de autorităţi, verde, galben sau roşu.

În localitățile din scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală.

În scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a 8-a, iar din liceu tinerii din clasa a 12-a.

În localitățile incluse în scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4, restul făcând școală online.

La nivelul judeţului Sălaj, municipiul Zalău, dar şi comunele Bălan, Fildu de Jos şi Zimbor se află în scenariul roşu, astfel că începând de luni vor reveni fizic la şcoală doar preşcolarii şi elevii din clasele I – IV.

În cazul în care luni, unul dintre UAT-urile menţionate mai sus ies din scenariul roşu, consiliile de administraţie pot cere schimbarea scenariului.

“Toate şcolile ştiu cum merg luni la şcoală. De luni încolo, în funcţie de situaţia epidemiologică, fiecare şcoală, în Consiliul de Administraţie discută despre posibilitatea schimbării scenariului în care vor funcţiona. Totul pleacă de la cele trei scenarii”, a declarat Vasile Bulgărean – inspector general al ISJ Sălaj, pentru Ştirile din Sălaj.

De exemplu, dacă luni, Zalăul va ieşi din scenariul roşu, elevii ar putea reveni fizic la şcoală de miercuri sau joi.

Comunele Băbeni, Agrij, Treznea, Valcău de Jos, Horoatu Crasnei, Creaca, Românaşi, Bănişor, Hereclean, Almaşu, Surduc, Sânmihaiu Almaşului, Letca, Ileanda, Nuşfalău, Sâg, Crişeni, Jibou, Someş Odorhei, Meseşenii de Jos, Cehu Silvaniei, Dragu, Plopiş şi Boghiş se află în scenariul galben. Restul comunelor se află în scenariul roşu.


Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – revin toți copiii la școală

Scenariul galben – incidența între 1 și 3 la 1.000 de locuitori – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4, 8, 12 și 13

Scenariul roșu – incidența mai mare de 3/1.000 – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate