Connect with us

Feminin

FK Kraszna pune accentul şi pe FOTBALUL FEMININ – peste 20 de fete legitimate!

Clubul condus de Rudolf Stanciu a devenit subcentru al Academiei Csikszereda Miercurea Ciuc şi s-a dezvoltat pe toate planurile. A format patru grupe de băieţi, dar şi una de fete, unde în doar câteva luni de la înscrieri a legitimat 23 de fete. “Am fost impresionaţi de impactul pe care l-a avut formarea grupei de fete. Toate jucătoarele vin cu drag la antrenamente”, spune Rudolf Stanciu

Ani la rând, Crasna a fost o comună reprezentativă în fotbalul judeţean şi ani la rând a avut o echipă bună în Liga a IV-a. Acum, aici se pune un mare accent pe sectorul juvenil, după ce în vară Rudolf Stanciu a revenit acasă şi a decis să înfiinţeze un nou club.

FC Kraszna a devenit un subcentru al Academiei FC Csikszereda Miercurea Ciuc şi s-a dezvoltat rapid pe toate planurile. S-au format 4 grupe de juniori, dar conducerea a decis să pună accentul şi pe fotbal feminin. În doar câteva luni de la înscriere, clubul  a legimitat peste 20 de fete, care sunt atrase de fenomentul fotbalistic, drept urmare sunt prezente la toate antrenamentele.

“Am decis să punem accentul şi pe fotbalul feminin. Totul a avut un mare impact şi chiar am rămas surprinşi de numărul mare de fete înscrise! Avem 23 de fete, care vin cu drag la toate antrenamentele”, a declarat Rudolf Stanciu.

Conducerea de la FK Kraszna are planuri importante cu grupa de fete, pe care doreşte să o înscrie într-un campionat. Dacă nu va fi posibil ca jucătoarele de la Crasna să evolueze într-un campionat organizat de AJF Sălaj, atunci se va opta pentru înscrierea într-o competiţie organizată de FRF.

Toate jucătoarele sunt din comuna Crasna, dar la echipă sunt aşteptate fete şi din alte localităţi. “Suntem la început şi acum se formează echipa. De grupa de fete se ocupă antrenorul Benko Csaba”, mai spune președintele clubului.

FK Kraszna, activitate deplină şi în perioadă de pandemie!

La club se lucrează într-un mod profesionist, pe patru grupe de juniori şi la fiecare există câte un antrenor. În plus, FK Kraszna şi-a adus şi antrenor cu portarii, pe Sipos Jozsef, portar care activează în Liga a III-a la Sportul Şimleu.

“Există interes pentru fotbal şi copiilor le place ce se întâmpla la Crasna. Drept dovadă, din vară şi până acum, numărul copiilor înscrişi s-a dublat”, spune Rudolf Stanciu.

La startul campionatelor de juniori organizate de AJF Sălaj, FK Kraszna se va înscrie la toate categoriile. Până atunci, clubul vrea să fie cât mai bine pregătit. S-a pregătit normal şi în această perioadă de pandemie şi a disputat mai multe jocuri de verificare cu toate grupele.

“Nu am simţit lipsa competiţiilor, fiindcă noi am efectuat antrenamente şi am disputat mai multe jocuri amicale. Am avut jocuri de verificare cu subcentrele Academiei,  cu echipe din Satu Mare, Bihor şi Cluj. Am avut amicale mai tari, un lucru benefic pentru copii. Am respectat acel protocol medical şi am fost la amicale la Miercurea Ciuc, iar cei de la Academie au venit şi ei la Crasna. A existat şi un fel de campionat al subcentrelor, organizat de cei de la Academie”.

Rudolf Stanciu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Feminin