Connect with us

FOTBAL

Liviu Antal, în căutarea golului, în tricoul lui UTA

Golgheter în Lituania, unde în ultimii ani a marcat pe bandă rulantă, sălăjeanul are nevoie de readaptare la campionatul din România, astfel că după cinci meciuri jucate în tricoul arădenilor, încă nu a reuşit să îşi treacă numele pe lista marcatorilor

În această iarnă, Liviu Antal a decis să revină în campionatul din România, după mai bine de trei ani petrecuţi în Lituania, la Zalgiris. Sălăjeanul a avut o perioadă excelentă în Lituania, unde a câştigat trofee, a fost golgheterul campionatului şi a intrat în istoria celor de la Zalgirs, ca fiind cel mai bun marcator.

Ajuns la UTA înainte de startul returului, Liviu Antal a jucat până acum în toate cele cinci etape din ianuarie, însă doar o singură dată a fost titular, în partida de la Iaşi, când a bifat 75 de minute. În rest, şimleuanul a intrat pe parcursul jocurilor, dar încă nu şi-a câştigat locul de titular în echipa arădeană, asta şi din cauza faptului că încă nu este la capacitate maximă cu pregătirea.

Sălăjeanul este în căutarea primului gol de la revenirea în Liga 1. În noiembrie 2016 a marcat ultima dată la un Pandurii – Poli Timişoara, însă mijlocaşul speră ca în meciurile următoare să sparghă gheaţa în tricoul celor de la UTA.

“Sunt într-un proces de recuperare a formei fizice şi sper ca în cel mai scurt timp să pot juca 90 de minute. Nu doar pentru mine, ca atacant, ci pentru orice jucător,este important să marcheze. Sper să o fac în cel mai scurt timp, mă bucur că ajung să am ocazii, sper să ajung cât mai repede la o formă fizică mai bună, iar apoi o să vină şi golurile. Sunt conştient de presiunea pe care o am în spate, sunt conştient că lumea are aşteptări mari de la mine, iar acest lucru mă motivează”, a spus Liviu Antal.

UTA are două victorii, o remiză şi două înfrângeri în primele cinci etape din retur. Arădenii s-au descurcat excelent în deplasare, unde au câştigat  cu FC Voluntari şi Poli Iaşi, dar în schimb, pe teren propriu au scos doar un punct cu Viitorul şi au pierdut cu FC Argeş şi Dinamo. În jocul de duminică, cu Dinamo, Liviu Antal a intrat în minutul 60, dar nu a putut schimba soarta meciului, bucureştenii reuşind să câştige cu 1 – 0, printr-un penalty transformat de Deian Sorescu în primele minute.

La final de meci, sălăjeanul a semnalat o problemă delicată şi anume starea proastă a terenului de la Arad.

“Din păcate nu am reuşit să înscriem, nici echipa, nici eu, deşi am pus presiune pe adversar. Am încercat să îi dominăm, am încercat să avem mingea, dar, din păcate, nu ne ajută nici terenul să jucăm un fotbal mai bun. Din păcate, terenul de la Arad lasă de dorit. Deşi e un stadion minunat, gazonul este foarte greu. Indiferent de asta, însă, următoarele meciuri le vom trata cu seriozitate şi cu aceeaşi determinare. Este important ca la sfârşitul fiecărui joc să adunăm puncte, aceasta este ţelul”, a declarat Liviu Antal după meciul cu Dinamo.

După 20 de etape, UTA se află pe locul 11 cu 24 de puncte acumulate.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL