Connect with us

HANDBAL

HC Zalău vrea să prindă viteză în duelul cu Dacia Mioveni

Gruparea zălăuană îşi propune a patra victorie din acest campionat, în faţa unei nou-promovate, pe care o întâlneşte miercuri dimineaţă, de la ora 10.15, în Sala Polivalentă din Bucureşti. Partida contează pentru etapa a IX-a, iar cu o victorie, sălăjencele pot urca două locuri în clasament

HC Zalău a susţinut doar un singur meci de la reluarea Ligii Naţionale, acum trei săptămâni, cu SCM Craiova, la Braşov. De atunci s-a mai disputat etapa VIII-a, în care formaţia zălăuană a stat şi a fost depăşită în clasament de către Rapid Bucureşit şi Dacia Mioveni, grupări ce au câştigat în runda de săptămâna trecută, de la Bucureşti.

Tot la Bucureşti, în Sala Polivalentă are loc şi etapa a IX-a, care a început marţi şi continuă cu jocurile de miercuri. În această rundă, formaţia antrenată de Gheroghe Tadici are toate motivele să spere la a patra victorie din acest campionat, mai ales că întâlneşte o echipă nou-promovată: Dacia Mioveni.

Gruparea din judeţul Argeş este la prima participare în Liga Naţională, unde a bifat deja trei victorii, cu “U” Cluj, Activ Prahova Ploieşti şi cu CSM Galaţi. Surprinzător, trupa pregătită de Gheorghe Covaciu stă mai bine în clasament decât HC Zalău, fiind avantajată de un golaveraj mai bun. Însă, gruparea de sub Meseş poate prinde vieteză după acest joc, iar cu o victorie, HC Zalău poate urca de locul 10 până pe locul 8.

Sălăjencele sunt montate să obţină a doua victorie din 2021, iar în acest sens s-au pregătit intens în ultimele săptămâni. HC Zalău a disputat mai multe jocuri amicale, cu “U” Cluj şi Gloria Bistriţa, pentru a rămâne în tonus, în condiţiile în care zălăuancele au avut o pauză de trei săptămâni în Liga Naţională.

Înaintea acestui joc, HC Zalău este favorită, dar Dacia Mioveni este un adversar care trebuie tratat cu maximă seriozitate. La echipa din Mioveni s-au făcut investiţii în vară şi au fost aduse şi câteva jucătoare cu experienţă la acest nivel. La Mioveni evoluează şi Anca Onicaş, o fostă handbalistă de la HC Zalău, cu origini în Sălaj, dar în lot se află şi Teodora Bloj, însă handbalista este acum într-un proces de recuperare după o accidentare. O jucătoare importantă pentru echipă este Alexandra Georgescu, care în cele opt etape a marcat nu mai puţin de 37 de goluri şi este de departe golghetera celor de la Dacia Mioveni. În lot sunt şi două handbaliste străine, sârboiacele Tamara Popovic şi Katarina Tanaskovic.

Partida dintre Dacia Mioveni şi HC Zalău se dispută miercuri, de la ora 10.15, în Sala Polivalentă din Bucureşti şi va fi arbitrată de o brigadă din capitală, formată din Teodor Şerbu şi Andrei Vasilescu, în timp ce observator FRH a fost delegat Ştefan Ciurea.

Pentru acest meci, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici are întreg lotul la dispoziţie, astfel că HC Zalău se gândeşte doar la cele 3 puncte, cu ajutorul cărora poate reveni în prima jumătate a clasamentului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL