Connect with us

Administraţie

Investiţii şi proiecte pentru dezvoltarea comunei Poiana Blenchii

 Noua administraţie condusă de Augustin Văşcan vrea să continue proiectele începute în mandatul lui Augustin Chifor şi să implementeze proiecte noi, astfel încât confortul şi nivelul de trai al cetăţenilor din comună să fie ridicat. Reţea de apă în Gostila, asfaltare drumuri vicinale sau o sală de sport sunt doar câteva dintre proiectele pe care autoritățile locale din Poiana Blenchii şi le propune în acest mandat

Poiana Blenchii este o comunitate mică, dar unită. În comuna cu peisaje desprinse din basm îşi trăiesc veacul puţin peste 1.200 de persoane în cele patru localităţi, Poiana Blenchii, Gostila, Fălcuşa şi Măgura.

Mai bine de 20 de ani,  comuna a fost condusă de Augustin Chifor. Începând din septembrie 2020, Poiana Blenchii are un nou primar – ing. Augustin Văşcan -, un primar dornic să se zbată pentru dezvoltarea comunei şi pentru creşterea nivelului de trai.

Noua administraţie locală îşi propune continuarea proiectelor începute în mandatul lui Augustin Chifor, dar Primăria doreşte să implementeze şi proiecte noi, prin care micuţa comuna să se dezvolte.

Se doreşte ca reţeaua de alimentare cu apă să fie extinsă în întreaga comună. Totodată, în intenţia autorităţilor se află şi extinderea reţelei de canalizare.

Înfiinţarea unei reţele de gaz metan, dorinţa administraţiei locale

Printre principalele dorinţe ale noii administraţii din Poiana Blenchii pentru acest mandat este realizarea proiectului şi obţinerea finanţări pentru o reţea de distribuţie de gaz metan. În acest sens, autorităţile lucrează la întocmirea proiectului.

“Am obţinut aviz tehnic din staţia SRM Gâlgău cu conducte de distribuţie spre Poiana Blenchii şi Gostila cu branşamentele aferente.  Urmează realizarea studiilor de fezabilitate, după care urmează să căutăm finanţare pe diferite linii care o să apară în sesiunea 2021 – 2027”, spune primarul Augustin Văşcan.

Sală de sport în Poiana Blenchii?

După ce în centrul comunal a fost amenajat un teren cu suprafaţă sintetică, noua administraţie locală îşi doreşte să acceseze fonduri şi pentru o sală de sport, prin CNI.

“În prezent nu avem decât un teren sintetic la şcoala din Poiana Blenchii. Avem un lot în centrul comunei în spatele căminului cultural, loc destinat pentru sala de sport, dacă vom obţine finanţare. O văd o investiţie utilă pentru cetăţeni, pentru tineret, chiar şi pentru şcoala generală din comună”, ne-a spus primarul.

Se asfaltează uliţele şi străzile

Asfaltarea drumurilor este o altă dorinţă a administraţiei conduse de Augustin Văşcan. Dacă Drumul Judeţean 109 F a fost reabilitat recent, în comună se află în derulare şi un proiect ce priveşte asfaltarea drumurilor şi uliţelor laterale.

În prezent, proiectul e finalizat în proporţie de 50%. Momentan, lucrările sunt oprite, dar imediat ce vremea va permite, acestea vor fi reluate. Chiar dacă au fost ceva probleme cu firma care se ocupă de asfaltare, primarul este încrezător că anul 2021 proiectul poate fi finalizat. Asfaltul ar putea ajunge şi în satul Gostila.

“Prin localitatea Gostila există posibilitatea de a realiza un drum interconectat cu localitatea Măgoaja cu ieşire spre Rohia şi Târgu Lăpuş. Ar fi o investiţie foarte utilă pentru că localnicii ar putea ajunge mult mai repede la Dej, decât pe ruta prin Gâlgău. Totodată, odată asfaltat acest tronson, rezolvăm şi drumul de acces pentru agricultorii din zonă. În prezent, drumul este de pământ, iar când plouă devine impracticabil”, spune Augustin Văşcan.

În legătură cu problema arborilor de pe cursul apei, care la orice vijelie reprezintă un pericol, primarul a punctat că cei de la Apele Române sunt proprietari de drept şi ei ar trebui să igienizeze zona, Primăria neavând dreptul de a tăia copacii.

Augustin Văşcan – primarul comunei Poiana Blenchii: “O să încerc să realizez ce am promis în campanie. Noua echipă este alături de cetăţeni”

La început de an, noul primar al comunei Poiana Blenchii a ţinut să le mulţumească cetăţenilor pentru încrederea acordată şi asigură comunitatea că va face tot ce-i stă în putinţă să realizeze cele promise în campania electorală.

 “Le mulţumesc pentru voturi şi o să încerc să realizez ceea ce am promis în campanie. Aşa văd derularea activităţii pentru orice primar, să realizeze ceea ce a promis. Toţi încearcă, dar rămâne de văzut ce putem. Conjunctura nu este una favorabilă pe plan naţional, dar trebuie să ne străduim să găsim toate formele de a realiza investiţiile promise, asta îşi doresc cetăţenii, investiţii care să le ridice nivelul de trai. Le urez sănătate, pentru că toţi o dorim, mai ales în conjuncturile din prezent. Poate reuşim să depăşim prin vaccinări treaba aceasta. Sănătate şi mult succes în activităţile pe care le au fiecare. Noua echipă este alături de cetăţeni”, a conchis Augustin Văşcan.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj, ce a apărut miercuri, 27 ianuarie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie