Connect with us

Actualitate

Se asfaltează drumul ce face legătura dintre Pericei şi Crasna!

Infrastructura rutieră se modernizează în comuna Pericei, prin PNDL 2 urmând să se asflateze peste 18 km de drumuri. În cadrul proiectului a fost prevăzut pentru asfaltare şi DC 103, pe o distanţă de 3,8 km care duce în comuna Crasna, în zona poligonului

Pentru administraţia locală din Pericei, infrastructura rutieră a fost mereu o prioritate. În urmă cu mai bine de 10 ani, în comună s-au asfaltat peste 18 km de străzi şi uliţe, dar între timp comuna s-a mai extins şi mai sunt drumuri ce necesită o asfaltare.

În acest sens, Primăria Pericei a întocmit un alt proiect, care a fost depus la Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, care a fost  declarat câştigător. Proiectul are o valoare de 8,6 milioane lei şi pe raza comunei Pericei se vor asfalta tot aproximativ 18 km, în toate satele.

Se va asfalta şi un drum de legătură între comuna Pericei şi comuna Crasna. Este vorba de DC 103, care se modernizează pe o distanţă de 3.810 m. Lucrările la întregul proiect au început în toamnă, iar până în 2022 tot şantierul trebuie finalizat.

Drumul de legătură cu Crasna reduce semnificativ distanţa între cele două comune şi va fi de o importanţă majoră în condiţiile în care face legătura cu una dintre cele mai mari comune din judeţ.

Drumul respectiv are ieşire în zona poligonului din Crasna. În momentul de faţă drumul este doar pietruit, dar va fi asfaltat pe întreaga lungime de 3,8 km.

”În caz de forţă majoră, drumul comunal poate reprezenta o alternativă la Drumul Naţional 1H, între Pericei şi Vârşolţ. Va fi un drum important, având în vedere că deserveşte câteva sute de hectare de teren agricol, care este în partea de sud a comunei, iar pe acest drum va fi mai rapid de ajuns la suprafeţele agricole. Îl putem numi chiar un drum strategic”, ne-a declarat Józsa Tibor – viceprimarul comunei Pericei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate