Connect with us

HANDBAL

Cristina Mitrache, surpriza începutului de sezon de la HC Zalău

Deşi a venit doar în vară sub Meseş, handbalista s-a făcut remarcată rapid la noua sa echipă, în special prin golurile marcate. A devenit cea mai bună marcatoare după opt etape, dar vrea să muncească mai mult pentru a ajunge la un nivel mai ridicat, prin care să atragă din nou atenţia Naţionalei

Chiar dacă nu a apelat la transferuri sonore în vară, HC Zalău a găsit jucătoare cu potenţial. Achiziţiile făcute de Gheorghe Tadici la început de sezon s-au dovedit a fi eficiente, mai ales în cazul lui Alexandra Dindiligan şi a Cristinei Mitrache, două handbaliste care au şi intrat în atenţia Naţionalei. Dindiligan a fost cu lotul la Euro, dar  şi Cristina Mitrache era cât pe ce să fie convocată pentru turneul final.

Extrema dreapta de la HC Zalău s-a integrat foarte bine la noua echipă şi drept dovadă a jucat constant şi a devenit cea mai bună marcatoare, cu 27 de goluri înscrise în opt etape.

“Mi-a fost uşor să mă integrez, deoarece colectivul a fost primitor. Îmi place foarte mult la Zalău. Este foarte mult de muncă, dar se văd şi rezultatele. La Zalău am văzut că toate lumea iubeşte handbalul şi aici este multă seriozitate. Toată lumea munceşte şi încearcă să dea ce are mai bun pentru echipă”, ne-a spus Cristina Mitrache.

Handbalista are doar 23 de ani şi în Liga Naţională a mai jucat la HC Alba Sebeş, HCM Rm. Vâlcea, Măgura Cisnădie şi Unirea Slobozia, dar la HC Zalău a fost impresionată de un aspect important, faptul că jucătoarele tinere primesc multă încredere de la antrenor.

“Este cea mai serioasă echipă la care am jucat până acum în Liga Naţională. Aici jucătoarele tinere primesc încredere, iar domnul antrenor chiar ne ajută să creştem şi ne dă şanse la toate jucătoarele. Foarte puţine echipe şi antrenori mai oferă şanse la jucătoarele tinere”, spune handbalista, care în decembrie a fost în lotul lărgit al României pentru Campionatul European.

”A fost o bucurie când am aflat că sunt în atenţia Naţionalei, dar ştiu că trebuie să muncesc mult mai mult pentru a ajunge la lot şi pentru a avea un randament bun.Nu vrea să ajung acolo doar să fiu la număr ci vreau să fac o treabă cât mai bună”, ne-a declarat Cristina Mitrache.

Şi antrenorul Gheorghe Tadici are încredere în handbalista pe care a optat să o transfere la început de sezon, deşi Mitrache venea dintr-o ligă inferioară din Suedia.

“Este o jucătoare utilă pentru echipă, pe care putem conta oricând, dar ea poate juca mult mai bine şi am încredere în ea. Am aşteptări mult mai mari de la ea. În toamnă a fost şi în atenţia Naţionalei, dar a făcut un joc mai slab cu “U” Cluj şi nu a mai fost convocată.Probabil a afectat-o acest fapt şi de accea i-a cam tăiat elanul pe care îl avea”, spune antrenorul.

Nerăbdătoare să joace cu sala plină la Zalău!

Atmosfera creeată de fanii lui HC Zalău o cunoaşte şi Cristina Mitrache, care abia aşteaptă un meci la Zalău cu tribunele pline.

“Ştiu ce atmosferă era în sala sporturilor din Zalău când veneam aici ca şi adversar. Toată sala susţinea echipa şi asta era un plus pentru jucătoare.Să sperăm că va trece această perioadă şi fanii vor reveni în tribună.  Este dificil să joci doar în deplasare, fără public şi ne lipsesc foarte mult suporterii. Farmecul sportului nu este acesta”, ne-a declarat handbalista, care marţi împlineşte 24 de ani.

Sursa foto: Fan Handbal

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL