Connect with us

FOTBAL

Zălăuanul Alex Băican, fruntaş în Liga a II-a cu Viitorul Pandurii!

Fundaşul zălăuană treaversează cea mai bună perioadă din cariera sa fiind un jucător de bază la formaţia gorjeană, surpriza campionatului din liga secundă. Echipa la care evoluează Băican este pe locul 2 în Liga a II-a cu şanse mari de a accede în play-off. “Mă bucur că am avut un parcurs bun, dar nu este o surpriză. Avem o echipă bună care joacă un fotbal frumos”, spune jucătorul

Chiar dacă are în spate doar doi ani de  Liga a II-a, zălăuanul Alexandru Băican s-a afirmat deja la acest nivel şi a strâns peste 50 de meciuri la acest nivel.

Sezonul 2018 – 2019 a fost primul în Liga a II-a pentru Alex Băican, care a evoluat la Luceafărul Oradea, iar din 2019 evoluează sub culorilor clubului Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Şi la formaţia gorjeană, fundaşul zălăuan s-a făcut remarcat, mai ales în prima parte a acestui sezon, în care a jucat în 11 din cele 14 jocuri. Alexandru Băican a reuşit un gol în partida cu CSM Slatina, dar mult mai important a fost jocul său exact din defensivă, prin care şi-a ajutat echipa la o clasare fruntaşă.

După 14 etape, Viitorul Pandurii Tg. Jiu este surpriza campionatului şi se află pe locul 2, la patru puncte în spatele liderului Universitatea Craiova 1948.

Speranţe mari la Viitorul Pandurii. “În fotbal orice e posibil. Putem spera la o promovare în Liga 1!”, spune Băican

Fundaşul zălăuan traversează cea mai bună perioadă din cariera sa, bifând 11 jocuri în cele 14 etape. La final de an, echipa sa este pe locul 2 în Liga a II-a, iar în Cupa României este calificată în optimi, după ce a eliminat-o pe FC Argeş.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu abordează cu speranţe a doua parte de campionat, având şanse reale de calificare în play-off-ul Ligii a II-a. În faza superioară a campionatului ajung primele şase clasate, iar Viitorul speră să se regăsească în cele şase formaţii. Visul gorjenilor este promovarea în prima ligă, un obiectiv care după părerea lui Alex Băican nu este imposibil de realizat.

“Pentru anul 2021 îmi doresc în primul rând să fiu sănătos şi să îmi ajut echipa cât mai mult. Sper ca la finalul sezonului regulat, când se trage linie, să fim în primele şase locuri care duc în play-off, unde să avem ocazia să ne batem pentru promovare. În fotbal orice este posibil şi putem spera la o promovare, dar luăm meci cu meci”, spune sălăjeanul.

Şase etape au mai rămas de jucat din sezonul regulat la Ligii a II-a, iar Viitorul Pandurii Tg. Jiu mai are de jucat cu “U” Cluj, Farul Constanţa, CSM Reşiţa, Ripensia Timişoara, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc şi Dunărea Călăraşi.

Dacă va ajunge în play-off, Viitorul Pandurii va disputa încă 10 etape în care se vor stabili primele două echipe promovate direct, cât şi cele două care merg la baraj.

Alexandru Băican a început fotbalul la juniorii de la Viitorul Zalău, după care a plecat la “U” Cluj. Zălăuanul a mai trecut pe la CFR Cluj şi Unirea Jucu, iar în vara anului 2018 a făcut pasul în Liga a II-a, odată cu transferul la Luceafărul Oradea.

Are 22 de ani şi nu mai este eligibil pentru regula U21 şi U20, dar cu toate acestea este un jucător în care antrenorul Flavius Stoican are încredere, fapt pentru care a apelat la el în multe partide din prima parte a sezonului.

“Sunt bucuros că am avut un parcurs bun în cele 14 etape şi am reuşit să terminăm anul pe locul 2. Nu aş spune că este o aşa mare surpriză, fiindcă avem o echipă bună, care joacă un fotbal frumos. În aceste condiţii mă aşteptam să fim pe un loc fruntaş. Formăm un grup unit, din jucători tineri, care vrem să demonstrăm că avem valoare. Avem şi câţiva jucători cu experienţă care ne ajută”.

 Alexandru Băican

Sursa foto: sebatataru.ro

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL