Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Club Zalău, prima apariţie sub fileu, din acest sezon!

Deşi sezonul a început în toamnă, formaţia condusă de Gabriel Terheş va susţine primele meciuri abia la finalul acestei săptămâni, când va participa la turneul organizat de CSS CNE Lapi Dej

Programat să înceapă în toamnă, sezonul 2020 – 2021 în Divizia A2 de volei masculin a fost dat peste cap, mai ales în Seria Vest, unde s-a înscris şi Volei Municipal Zalău. Şase echipe erau la start, dat fosta campioană a abandonat rapid, astfel că Seria Vest a rămas cu cinci grupări, iar programul a trebuit refăcut.

Şi în liga inferioară s-a renunţat la etapele săptămânale şi s-a apelat la turnee, însă în toamnă s-au disputat doar câteva partide.

Volei Club Zalău nu a jucat niciun meci, iar la singurul turneu la care a fost programată să joace, formaţia condusă de Gabriel Terheş nu s-a putut prezenta, din cauza situaţiei epidemiologice în care se afla oraşul Zalău la momentul respectiv.

Primele jocuri din acest sezon pentru Volei Club Zalău vor fi la final de săptămână, în cadrul turneului organizate de CSS CNE Lapi Dej. Gruparea zălăuană va juca sâmbătă cu formaţia din Dej, iar duminică  urmează să joace cu CS Oţelul Roşu.

Costuri semnificative cu testarea pentru COVID-19

Pentru a putea participa în competiţie, Volei Club Zalău trebuie să respecte protocolul medical valabil şi pentru Divizia A1. Astfel, înaintea fiecărui turneu, jucătorii vor fi nevoiţi să se testeze pentru COVID-19, ceea ce însemană costuri semnificative pentru un club cu un buget extrem de restrâns. “Pentru bugetul nostru sunt sume exorbitante, pentru că o testare la lotul de jucători se ridică undeva la 3500 lei.Este o sumă de bani foarte mare, dar nu avem ce face. Plus de asta sunt şi alte cheltuieli la aceste turnee, legat de deplasare şi bareme de arbitraj”, spune conducătorul echipei.

Conform programului întocmit de FRV,  până la final de februarie se vor termina toate meciurile din sezonul regulat. Volei Club Zalău va participa la trei turnee, unde va juca toate toate cele opt partide.Al doilea turneu este programat în perioada 12 – 14 februarie, când formaţia zălăuană va juca cu CSM Suceava, Oţelul Roşu şi CSS CNE Lapi Dej. În perioada 26 – 28 februarie are loc al treilea truneu, unde gruparea zălăuană va juca două meciuri cu ProVolei Arad şi un meci cu CSM Suceava.

Parteneriat cu CSS Zalău. Opt juniori vor juca la Volei Club

Dacă în sezonul trecut nu a participat în competiţie, Volei Club Zalău a revenit în Divizia A1 la startul stagiunii 2020 – 2021. În acest sens s-a pregătit încă din vară, când a aflat că va fi susţinută cu 30.000 de lei de către Consiliul Judeţean Sălaj.Gruparea zălăuană a lucrat şi la îmbunătăţirea lotului şi i-a transferat pe cei doi sălăjeni de la CSU Braşov, David Domokoş şi Cristian Zaha. Formaţia condusă de Gabriel Terheş se va baza pe mai mulţi juniori de la CSS Zalău, în baza unui parteneriat făcut între cele două cluburi.

“Va fi un sezon greu, fiindcă au venit cu dublă legitimare  mulţi juniorii de la CSS Zalău fără niciun antrenament. La nivel de juniori a fost pauză totală în acest sezon şi va fi mai greu până se vor adapta. Este bine că avem jucători tineri şi au ocazia să joace într-o competiţie, unde nivelul este peste cel din campionatele de juniori. În acest sezon nu este atât de important să obţinem nişte rezultate semnificative ci mai degrabă să dăm şansa acestor tineri să joace şi să crească”, a spus Gabriel Terheş.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1