Connect with us

Actualitate

Consiliul Judeţean Sălaj reabilitează un podeţ cu peste 650.000 de lei!

Podeţul este situat la aproximativ 2,2 km de ieşirea din Carastelec pe DJ 110. În momentul de faţă, podeţul se află într-o stare cristică, cu risc iminent de prăbuşire

Consiliul Județean Sălaj a semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul “Punere în siguranță podeț pe DJ 110, km 18+823”. Valoarea investiției este de 675.000 lei, TVA inclus, iar durata execuției de 12 luni.

Podețul este situat la circa 2,2 km de ieșirea din Carastelec spre DJ108F (Măeriște-Șimleu Silvaniei). Drumul județean DJ 110 pe care îl deservește, cu lungimea totală de 24,0 km, își are originea în Măieriște unde se desprinde din DJ 108 F și după ce traversează localitățile Doh – Dumuslău – Carastelec se reintersectează cu același drum județean DJ 108F.

În data de 28.01.2021 s-a comunicat către Inspectoratul în Construcții al Județului Sălaj începerea execuţiei lucrărilor autorizate în data de 08.02.2021.În momentul de față podețul se află într-o stare critică, cu risc iminent de prăbușire, fundația fiind practic inexistentă datorită alunecărilor de teren/aluviunilor cauzate de apele care ajung din amonte cu viteză mare la podeț. Circulația a fost deviată pe o rută care ocolește podețul.

Pentru punerea în siguranță a podețului s-au realizat documentațiile tehnice necesare în vederea demarării cât mai urgente a execuției lucrărilor.

Principalele categorii de lucrări ce urmează a se executa sunt: realizarea variantei ocolitoare în conformitate cu legislația în vigoare, reabilitarea structurii podețului și refacerea structurii rutiere, decolmatarea și regularizarea albiei în amonte și aval de podeț pe aprox. 50 m, montarea parapetului metalic pietonal și resemnalizarea rutieră pe zona podețului.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate