Connect with us

FOTBAL

Gabriel Vaşvari, specialistul penalty-urilor din Liga 1!

Mijlocaşul zălăuan a marcat din nou de la punctul cu var, în partida cu Astra şi are un procentaj foarte bune din astfel de lovituri. Din cele 43 de reuşite pe care le-a bifat în Liga 1, 30 de goluri au fost reuşite de la 11 m

Deşi a avut un început de retur dificil, cu jocuri împotriva lui CSU Craiova, CFR Cluj, Astra şi Viitorul Constanţa, Sepsi Sf. Gheorghe este în continuare pe locul 4 în Liga 1. Formaţia la care activează cu succes zălăuanul Gabriel Vaşvari are şanse mari de a prinde play-off-ul Ligii 1, acolo unde a mai fost în urmă cu două sezoane.

La parcursul bun din acest campionat şi-a pus amprenta şi Gabriel Vaşvari. Deşi are 34 de ani, zălăuanul este unul dintre cei mai constanţi jucători de la echipa din Sfântu Gheorghe, iar în cele  19 etape a jucat în 15 meciuri şi a marcat trei goluri. Ultima sa reuşit a fost în meciul de sâmbătă, când Sepsi a câştigat cu 4 – 1 partida de pe teren propriu cu Astra. Golul de 2 – 0 a fost marcat de către Gabriel Vaşvari, de la punctul cu var, zălăuanul demonstrând încă o dată că este specialistul acestor lovituri.

Mijlocaşul are un procentaj foarte bun din loviturile de la 11 m, astfel că de când joacă în Liga 1 a înscris 30 de goluri de la punctul cu var. Din cele 33 de penalty-uri pe care le-a executat în meciuri de Liga 1, Vaşvari a ratat doar trei.

Prima dată s-a întâmplat n 2015, într-un FC Botoşani – Petrolul, când penalty-ul său a fost parat de Pecanha.  În 2017 portarul de la Pandurii i-a blocat execuţia, iar în 2019  Râmniceanu a fost cel care s-a evidenţiat la un penalty executat de Vaşvari.

Până acum, Vaşvari a bifat 251 de meciuri în prima ligă şi a înscris 43 de goluri la acest nivel. În partida de marţi, cu Viitorul Constanţa, Sepsi a remizat, scor 3 – 3, dar Gabriel Vaşvari nu a fost în lot pentru acest meci.

“Nu-i uşor să execuţi un penalty, e presiune mare. N-am prea ratat, cred că doar două-trei. Mereu rămân după antrenamente şi exersez cu portarii. Sper să nu-mi stric procentajul”, spune Gabriel Vaşvari.

acum, pe final”.

Gabriel Vaşvari

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL