Connect with us

HANDBAL

Selecţionerul Adi Vasile nu are ochi şi pentru jucătoarele de la HC Zalău! LOTUL CONVOCAT

Pentru prima acţiune din 2021 a “tricolorelor”, noul staff al Naţionalei a convocat 23 de jucătoare, însă niciuna de la HC Zalău. Nu a fost chemată nici măcar Alexandra Dindiligan, cea care a jucat  cu România la Campionatul European din finalul anului trecut


În ultimii ani, mai multe jucătoare de la HC Zalău au fost în atenţia Naţionalei. Anul trecut, pentru pregătirile dinaintea turneului preolimpic au fost convocate patru jucătoare de la formaţia sălăjeană, iar fostul selecţioner Bogdan  Burcea le-a luat luat la pregătire pe Dana Abed-Kader, Alexandra Severin, Sabrina Lazea şi Teodora Popescu.

Turneul s-a amânat cu un an după ce a izbucnit pandemia de COVID-19, iar următoarea acţiune din 2020 a fost abia în decembrie, când România a participat la Campionatul European.

În lotul lărgit au fost incluse patru jucătoare de la Zalău,  Teodora Popescu, Alexandra Severin, Alexandra Dindiligan şi Cristina Mitrache, iar Dindiligan a prins şi lotul final pentru Euro, având şansa să debuteze în tricoul României.

După şedinţa Comisiei Tehnice de la început de ianuarie s-a decis schimbarea staffului Naţionalei, iar noul selecţioner a devenit Adrian Vasile, tehnicianul de la CSM Bucureşti.

Primul său obiectiv este calificarea la jocurile olimpice, în urma turneului preolimpic ce se va desfăşura în perioada 19 – 21 martie, în Muntenegru.

România va juca cu ţara gazdă, cu Norvegia şi Kazakhstan, iar pentru calificarea la Tokyo are nevoie de o clasare în primele două locuri. În condiţiile în care sunt mai puţin de două luni până la aceste jocuri, noul staff a programat prima acţiune pentru săptămâna următoare, după etapa a IX-a, de la Bucureşti.

Astfel, Adi Vasile a convocat lotul pentru perioada 2 – 3 februarie şi a chemat la prima pregătire 23 de jucătoare.

Nu a avut însă ochi şi pentru jucătoarele de la HC Zalău, iar pe listă nu se află nicio jucătoare. Nici măcar Dindiligan, care a bifat câteva meciuri la Euro, în urmă cu o lună.

Faţă de lotul  care a jucat la  Campionatul European din Danemarca, sub conducerea lui Bogdan Burcea şi Robert Licu, doar trei handbaliste nu au mai fost convocate de Adi Vasile, extremele Sonia Seraficeanu şi Alexandra Dindiligan, dar şi centrul Ana Maria Ţicu. Ana Maria Savu se afla în lotul convocat, dar s-a accidentat între timp.

Din cele 23 de jucătoare se va forma lotul de 16 cu care va fi abordat turneul preolimpic. Până atunci a mai fost programată şi a doua acţiune de pregătire, în perioada 23 – 27 februarie.


Lotul convocat:

Portari: Denisa Dedu, Yulia Dumanska, Ana Maria Măzăreanu, Diana Ciucă

Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Cristina Florica, Ana Maria Iuganu

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu, Anca Polocoșer

Centri: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa, Laura Pristăvița

Interi dreapta: Laura Popa, Alina Ilie

Extrene dreapta: Laura Moisă, Andra Moroianu

Pivoți: Crina Pintea, Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL