Connect with us

Actualitate

Veşti bune. Încep lucrările la tronsonul Nădăşelu – Zimbor al Autostrăzii Transilvania

Asociaţia Pro Infrastructură anunţă că firma care se ocupă de executarea lucrărilor pe acest tronson de autostradă se pregăteşte să intre în teren în această săptămână


La început de săptămână, Asociaţia Pro Infrastructură vine cu veşti bune în ceea ce priveşte Autostrada Transilvania. 

Astfel, cei de la UMB - firmă condusă de Dorinel Umbrărescu, şi care se ocupă de executarea lucrărilor, se pregăteşte să intre în teren în această săptămână pe tronsonul Nădăşelu – Zimbor.

Tronsonul face parte din Autostrada Transilvania (A3), iar traseul va avea 30,06 km.

“Am văzut deja mişcări de trupe şi utilajele vor fi puse la treabă foarte curând, în anumite puncte ale şantierului”, anunţă cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Cei de la UMB se vor ocupa şi de executarea lucrărilor pe un alt tronson din judeţul Sălaj. Este vorba despre tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului, traseu de 12,24 km.

“Solicităm antreprenorului şi autorităţilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România să urgenteze procedurile birocratice şi tehnice (proiect, exproprieri, autorizaţie de construire) pe toţi cei 42 de km ai autostrăzii care va tăia dealurile transilvănene notorii pentru alunecările de teren”, se mai arată în comunicatul Asociaţiei Pro Infrastructură.

Termenul de finalizare al lucrărilor este anul 2023.

Asociaţia Pro Infrastructură (API) este cea mai importantă organizaţie nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport (infrastructură rutieră, feroviară, metrou şi aviaţie)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate