Connect with us

AUTOMOBILISM

În ultima etapă, Szabo Robert pilotează cu titlul de campion în bord!

După ce a câştigat primele trei etape din Campionatul de Rally Sprint, pilotul sălăjean este favorit principal la câştigarea titlului de campion absolut. Chiar dacă Szabo Robert are nevoie doar de o clasare bună, va face tot posibiliul să câştige şi această etapă


Anul 2020 a fost un an diferit din toate punctele de vedere. A dat peste cap competiţie peste competiţie, organizatorii fiind obligaţi să se reorienteze din mers.

Cei de la ACR Clubul Sportiv Rider’s Satu Mare – organizatorii Campionatului de Rally Sprint – au găsit o variantă mai specială pentru finalizarea campionatului. 

Deşi iniţial a fost programat să aibă cinci etape, până la urmă, în 2020 s-a desfăşurat doar trei, toate fiind câştigate de sălăjeanul Szabo Robert.

Cum ultimele două etape nu au putut avea loc din cauza pandemiei, organizatorii au găsit o soluţia şi la finalul acestei luni va avea loc o ultimă etapă ce va conta pentru Campionatul de Rally Sprint din 2020.

Campionatul a debutat în luna iunie a anului trecut cu etapa din poligonul de la Satu Mare. Oraşul din judeţul vecin a găzduit în luna august şi etapa a II-a, etapă desfăşurată pe Bulevardul Transilvaniei.

În premieră, etapa a III-a de Rally Sprint a fost organizată pe circuitul Vik Power din Arad. Toate etapele au fost câştigat de Szabo Robert.

Ultima etapă se va desfăşura tot în poligonul ACR de la Satu Mare la data de 30 ianuarie. Ca de obicei, competiţia este deschisă oricărui tip de autoturism şi se pot înscrie atât piloţi avansaţi, cât şi piloţi debutanţi.

Înaintea acestei etape, în clasamentul general, Szabo Robert se află pe locul 1 şi este mare favorit să câştige titlul de campion absolut pentru al doilea an consecutiv. Doar o eroare imensă ar face ca altcineva să devină campion.

“Va fi ultimul concurs din Campionatul de Rally Sprint 2020. Am nevoie de o clasare bună şi doar dacă se întâmplă să greşesc grav, pot rata titlul. O să merg cu Subaru de oraş, pentru că maşina de concurs este prea puternică pentru această etapă. Cred că maşina de oraş va face o treabă foarte bună”, ne-a declarat Szabo Robert.

Mazda RX-8, noua bijuterie

Începând din acest an, garajul lui Szabo Robert are o nouă bijuterie japoneză. Cele trei autoturisme Subaru Impreza care împreună au nu mai puţin de 1.250 cp vor avea un nou coleg.

Este vorba despre o maşină specială… Mazda RX-8, cu celebrul motor rotativ Wankel. 

Maşina este cunoscută în rândul iubitorilor de maşini, fiind o adevărată bijuterie de peste 200 de cai putere.

“Mazda RX-8 este ceva deosebită. Are un handling special pe care nu l-am întâlnit la nicio altă maşină”, spune Szabo Robert.

De altfel, la volanul unei Mazda RX-8 a debutat Szabo Robert în Campionatul de Rally Sprint şi VTM, cucerind un loc 3.

Sursa foto: WST Photography

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in AUTOMOBILISM