Connect with us

HANDBAL

Karina Ghinea, handbalista din Zalău ce vrea să facă performanţă la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Tânăra în vârstă de 14 ani s-a remarcat la CSS Zalău şi a ajuns la Centrul  de Excelenţă de la Braşov. În prezent, Karina evoluează pe postul de pivot la gruparea din judeţul Covasna, alături de care îşi doreşte câştigarea Campionatului Naţional de junioare II


Karina Ghinea este una dintre handbalistele promiţătoare din generaţia tânără. Născută la data de 30 martie 2004, a început să practice handbalul când era în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”.

A ajuns la CSS Zalău, unde a evoluat până la nivelul junioarelor III, având prestaţii bune sub comanda Gabrielei Muntean, prestaţii care au atras atenţia antrenorilor de la loturile naţionale. Astfel, Karina Ghinea a fost convocată la lotul naţional de cadete.

A făcut parte din Centrul Naţional de Excelenţă Braşov, iar odată cu mutarea acestuia la Sfântu Gheorghe, Karina Ghinea a făcut pasul spre ACS Sepsi SIC, echipă pentru care a evoluat în ultima perioadă, sub comanda antrenoarei Carmen Cartaş.

“În ultimii ani am progresat foarte mult pe plan individual, iar împreună cu echipa am obţinut rezultate foarte bune. Obiectivul nostru, de anul acesta este câştigarea campionatului de junioare II. În prezent, aştept cu nerăbdare primul turneu de la categoria mea de vârstă, chiar dacă până acum am jucat la Divizie cu Centrul Naţional şi la junioare I. Sper să fie bine”.

Karina Ghinea

“Îmi propun să ajung cât se poate de departe”

După ce a impresionat la CSS Zalău, Karina doreşte să facă performanţă în tricoul celor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, echipă alături de care îşi propune câştigarea campionatului de junioare II.

Echipa din judeţul Covasna face parte din Seria E, alături de CSS Făgăraş, CSS Sighişoara, CSS Odorheiul Secuiesc, CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc şi CSM Corona Braşov. Campionatul debutează în 27 ianuarie, iar ACS Sepsi SIC va evolua pe teren propriu în compania celor de la CSM Corona Braşov.

Tânăra handbalistă îşi propune să ajungă cât mai departe în handbal, dar i-ar plăcea şi o carieră în antrenorat.

“Pentru viitor, îmi propun să ajung cât se poate de departe în această direcţie. Dorinţa mea cea mai mare este să devin antrenoare pentru că mă văd, în viitor, în această ipostază”, spune Karina.

Este o elevă eminentă

Deşi se remarcă pe semicerc şi are toată cariera în faţă, Karina Ghinea nu neglijează pentru nicio clipă şcoala, ba chiar este o elevă eminentă, fiind premiantă.

A început cursurile la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, învăţând acolo până în clasa a VII-a.

În clasa a VIII-a a învăţat la Liceul cu Program Sportiv Braşov. În prezent, Karina Ghinea este în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

“Sunt în clasa a X-a acum, iar primul an de liceu l-am temrinat cu cea mai mare medie din clasă, 9,83”, spune Karina.

A marcat 13 goluri într-un meci

În luna ianuarie 2019, Karina Ghinea a reuşit o performanţă fantastică, reuşind să înscrie nu mai puţin de 13 goluri pentru CSS Zalău în disputa cu ACS Pegasus Târgu Mureş. Însă, în ciuda eforturilor Karinei, CSS Zalău avea să piardă acel joc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL