Connect with us

FOTBAL

Vasile Miriuţă şi “armele” sale în lupta cu SCM Zalău

Tehnicianul vrea să promoveze în Liga a II-a cu Minaur şi deja a transferat patru jucători ce au activat în primele două ligi. Miriuţă a adus  la Baia Mare şi un preparator fizic, care în sezonul trecut a lucrat la AFC Hermannstadt

Clasată pe primul loc după zece etape, SCM Zalău are speranţe mari pentru a doua parte de campionat. Îşi propune calificare la baraj şi chiar promovarea în Liga a II-a, însă echipa antrenată de Marius Paşca va avea un adversar pe măsură în această luptă: Minaur Baia Mare.

Aflată pe poziţia secundă, la patru puncte în spatele Zalăului, Minaur Baia Mare a dat lovitura în pauza competiţională şi l-a numit în funcţia de antrenor pe Vasile Miriuţă.

Experimentatul tehnician ce a antrenat în Liga 1 la CFR Cluj, Dinamo, AFC Hermannstad, ASA Tg.Mureş, dar şi în Ungaria sau Germania a venit cu un scop clar la Minaur: promovarea în Liga a II-a.

Deja formaţia maramureşeană şi-a arătat primele “arme” în lupta cu SCM Zalău şi a reuşit primele achiziţii.

Marmureşenii au făcut patru transferuri şi au adus la echipă jucători ce au trecut prin Liga 1 şi Liga 2.  Este vorba de Alexandru Pop (FC Rapid Bucureşti, atacant, 27 ani) Bogdan Matei (AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, fundaş central, 31 ani), Claudiu Vereş (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, atacant, 21 ani) şi Denis Szep (FCSB, mijlocaş, 19 ani)-

Minaur şi-a adus şi preparator fizic din Liga 1,  Vlad Ţăranu, care a lucrat în sezonul precedent cu Vasile Miriuţă la FC Hermannstadt Sibiu.

Clubul maramureşean îşi propune şi alte achiziţii în perioada următoare pentru a avea un lot cât mai valoros cu care să îşi îndeplinească obiectivul.

”Am semnat un contract pe trei ani şi jumătate. Părerea mea e că este un termen lung. Pentru că numai aşa poţi să construieşti, nu poţi să zici că vii astăzi şi mâine construieşti nu ştiu cât. Încet-încet sperăm să se pună toate lucrurile la punct, pentru că avem nevoie de infrastructură, asta ştim cu toţii şi important e să ducem echipa acolo unde merită. Venirea la Baia Mare este un pas în spate, pentru că am ales cu sufletul, am venit acasă. Cred că am ajuns la maturitate profesională şi chiar îmi doresc să facem lucruri mari. Nu văd un pas în spate, pentru că un proiect pe termen lung, aşa cum am discutat cu dl. primar să facem aici la Baia Mare, se poate face numai acasă la tine, cu oameni care te încurajează, sunt alături de tine. În altă parte nu poţi să faci lucrul ăsta”, a declarat Vasile Miriuţă pentru Baia Mare Sport.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL