Connect with us

LIGA I

Recomandări pentru echipele de minifotbal, de la Comisia de Organizare a Campionatului de Minifotbal Onix

Organizatorii încurajează echipele de minifotbal să înceapă antrenamentele şi chiar meciurile de verificare pentru a fi cât mai bine pregătite la startul competiţiilor oficiale

De 10 luni nu au mai avut loc meciuri de minifotbal, competiţiile fiind suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

Întrecerile s-ar putea relua în primăvară, dacă situaţia epidemiologică o va permite, dar până atunci, organizatorii Campionatului de Minifotbal Onix vin cu sfaturi utile pentru echipe şi le încurajează pentru a începe pregătirile.

“Competiţiile de minifotbal, la fel ca şi majoritatea ramurilor sportive destinate amatorilor, se află într-un blocaj de 10 luni de zile ! Efectele pandemiei prin care trecem a lăsat urme adânci mai ales în randurile sportivilor amatori şi a practicanţilor sportului de masă.

Am trecut cu greu prin aceaste momente dar trebuie să privim cu încredere viitorul şi să sperăm că ne vom apropia de normalitate cât mai repede. Sperăm că vom avea cât mai repede posibilitatea de a relua şi competiţiile sportive, aceste întreceri care ne-au lipsit atât de mult în această perioadă de timp. Măsurile recomandate de autorităţi, vaccinarea, aplicarea regulilor de prevenire şi răspândire a îmbolnăvirilor, toate ne vor ajuta să ajungem la momentul restartării competiţiilor oficiale. Este foarte clar, momentul de reîncepere al competiţiilor va depinde foarte mult şi de noi, de modul cum vom înţelege, cum vom aplica si cum vom respecta aceste măsuri recomandate de autorităţi. Va fi greu pentru început, pt că unii au avut de suferit în această perioadă, alţii au mai acumulat câteva kilograme în plus şi, inevitabil, TOŢI vom avea câte o floare în plus la buchetul ….. anilor!

E bine să înteleagă fiecare că, pentru a putea ajunge din nou să participe într-o competiţie oficială, trebuie să parcurgă OBLIGATORIU câţiva paşi: reacomodarea la efort şi adaptarea lui la un ritm de competiţie; reluarea şi repetarea unor circuite pentru a reface relaţiile de joc; dobândirea spiritului de joc şi de luptă, adaptarea la regulile de pregătire  şi la regulile de joc. Sunt doar cateva elemente pe care trebuie să le redobândim pentru a ne putea reintegra în competiţii. Şi vom mai întâlni un mare impediment: organizarea echipelor.

Lipsa activităţii de aproape un an de zile poate lăsa urmări neplăcute, cum ar fi: incapacitatea unor jucători de a se adapta la condiţiile de efort, de competiţie (unii poate chiar au renunţat definitiv la sport în această perioada sau nu reuşesc să-şi recapete capacitatea la efort). Lipsa competiţiilor poate duce la pierdera motivaţiei, lipsa încrederii în forţele proprii. Toate aceste posibile urmări pot provoca chiar şi pericolul ca unele echipe să se desfinţeze.

În concluzie, INDIFERENT DE MOMENTUL RELUĂRII COMPETIŢIILOR OFICIALE, este strict necesar ca echipele să înceapă pregătirile şi să parcurgă aceşti primi paşi: sesiuni de antrenamente proprii, jocuri şcoală, jocuri amicale. Astfel, doar aşa, fiecare conducător îşi va putea face o evaluarea jucătorilor, a potenţialului şi a posibilităţilor echipei raportate la lotul de jucători de care mai dispune, atât numeric cât şi …. valoric!  Ne trebuie doar puţină ambiţie, dorinţă, câteva sacrificii şi doar aşa, încet, încet, vom reuşi să revenim la nivelul la care am fost înainte. Succes tuturor”.

Ioan Onicaş – preşedinte al Comisiei de Organizare al Campionatului de Minifotbal Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in LIGA I