Connect with us

Social

FOTO – Sălăjean depistat de jandarmi pe Someş în timp ce pescuia prin metoda interzisă numită „greblare”

În timpul mai multor acţiuni ample antibraconaj pe Someș, jandarmii sălăjeni şi reprezentanţii A.J.V.P.S. Sălaj au surprins persoane care pescuiau ilegal

La sfârșitul săptămânii trecute, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale la regimul piscicol, jandarmii sălăjeni, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sălaj, au desfășurat mai multe controale pe cursul râului Someș.

Astfel, sâmbătă, 16 ianuarie, în jurul orei 17.00, un bărbat de 32 de ani a fost depistat, în apropierea localității Ciocmani, în timp ce pescuia prin metoda interzisă numită „greblare”.

În cauză, jandarmii au întocmit de acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. „j”, din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte găsită a fost eliberată în habitatul natural.

Conform reprezentanţilor Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Sălaj, actele de sesizare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.       

“De la Benesat la Răstoci și retur! Personalul AJVPS Sălaj și Jandarmeria Sălaj a avut o acţiune amplă antibraconaj pe Someș. ATENȚIE cei care aveți “năravurile greblei”! Suntem aici și vom fi din ce în ce mai mult”, anunţă Veronica Ispas – vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPSSălaj 

                          

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social