Connect with us

JUNIORI

FRVolei încearcă să înceapă campionatele de juniori şi cadeţi

Forul condus de Adin Cojocaru îşi doreşte ca şi competiţiile de juniori şi cadeţi să înceapă, fiind luată în calcul posibilitatea organizării unor turnee înaintea cărora componenţii echipelor participante se pot testa pentru COVID prin aplicarea testelor rapide


De aproape un an de zile, juniorii de la volei sau handbal sunt lăsaţi deoparte, aflându-se în imposibilitatea participării la vreo competiţie oficială.

Nici antrenamentele nu s-au putut desfăşura în parametrii optimi în această perioadă, însă, odată cu încheierea anului 2020, Federaţiile de Volei şi de Handbal reaprind speranţele cluburilor de juniori.

Concret, Comisia Centrală de Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Volei lucrează pentru stabilirea unor grupe care să permită să pornească Campionatele Naţionale de Cadeţi şi Juniori.

“Acest lucru poate fi posibil după ce testele de COVID-19, care să ne permită să jucăm, se vor realiza şi prin aplicarea testelor antigen (testele rapide)! Se lucrează la reglementarea acestui lucru, în sensul de a fi prins în Ordinul comun al MTS / MS, după jumătatea lunii ianuarie”, se anunţă într-un comunicat oficial al FRVolei.

Până în data de 20 ianurie, Federaţia aşteaptă un feedback de la echipe cu privire la această variantă.Cât despre situaţia din judeţul Sălaj, încă nu se ştie exact câte echipe vom avea în cele două campionate.

În ceea ce priveşte CSS Zalău, directorul clubului – Dorian Faur ia în considerare toate variantele, având în vedere că vor fi nişte costuri care trebuie luate în vedere. Se doreşte participarea cu o echipă atât la juniori I, cât şi la cadeţi.

“Deocamdată dorim să ne facem un calcul şi să vedem cât ne-ar costa participarea în campionat cu o echipă sau cu două echipe. Am înţeles că se vor face serii cu câte patru echipe şi turnee ce vor dura două zile, prima zi fiind cu două jocuri şi a doua zi cu un joc. Este încă greu,  pentru că în această perioadă nu avem un buget stabilit. Este posibil să ne înscriem doar cu o echipă”, ne-a declarat Dorian Faur.

Marius Lazăr, sceptic în privinţa startului campionatului

În ceea ce priveşte Academia de Volei “Lazăr Marius”, academicienii vor participa cu o echipă în Campionatul Naţional de Cadeţi. Asta în cazul în care se va da startul,

“Nu ne-am putut pregăti în această perioadă şi în ţară sunt foarte mulţi care nu s-au putut antrena. După ce s-au închis sălile de sport, nimeni nu a făcut mare lucru. Sunt multe de luat în calcul, însă, până în luna martie sunt sigur că nu vom juca niciun meci. Incidenţa COVID-19 are un rol major în această ecuaţie. Marea majoritate a cluburilor depind de Ministerul Educaţiei şi atunci dacă ei zic pas, oricât ai vrea să faci, nu te lasă. Să sperăm, însă, că lucrurile vor merge spre bine. Este greu şi cu testele COVID-19, fiind o cheltuială mult prea mare pentru cluburile de juniori, în condiţiile în care sunt cluburi din Divizia A1 care întâmpină dificultăţi în acest sens. În plus, ne trebuie măcar o lună de pregătire, dar şcolile sunt închise. Trebuie să avem şi acordul părinţilor şi sunt multe de luat în calcul. Se încearcă deblocarea competiţiilor, dar eu sunt sceptic că se poate da startul competiţiilor de juniori. Aşa sunt vremurile din prezent. Doar în momentul în care vedem că lucrurile intră sub control, cu siguranţă că în două-trei săptămâni se poate da drumul, până atunci, nu cred că o să-şi dea nimeni acordul, indiferent de cât de mult ne dorim noi”, ne-a declarat Marius Lazăr, membru în Comitetul Director al Federaţiei Române de Volei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI