Connect with us

FOTBAL

CS Barcău Nuşfalău, planuri mari pentru noul campionat din Liga a IV-a

Deşi nu se cunoaşte o dată exactă când va începe sezonul Ligii a IV-a, unele echipe îşi fac planuri pentru abordarea campionatului viitor. La Nuşfalău se doreşte formarea unei echipe competitive, care să se bată pentru primele locuri şi chiar pentru titlu. În aceste sens, conducerea a operat câteva transferuri, a făcut un program de pregătire şi vrea şi alte întăriri, în funcţie de cum se va derula Liga a IV-a

Cu noua conducere tehnică, Robert Goie – director sportiv şi Călin Pop – antrenor, CS Barcău Nuşfalău a apucat să joace doar un singur meci oficial. S-a întâmplat în martie 2020, în acel meci cu Olimpic Bocşa, încheiat cu o remiză. După câteva zile, campionatul  s-a întrerupt din cauza pandemiei şi nu s-a mai reluat, sezonul fiind îngheţat.

Mai toate echipele şi-au făcut planuri pentru ediţia de campionat 2020 – 2021, care trebuia să înceapă în toamnă, dar startul nu s-a mai dat. Acel protocol medical care prevede testarea pentru coronavirus tot la două săptămâni presupune costuri mari pentru echipele din judeţ, iar acesta a fost şi motivul pentru care AJF Sălaj a decis să amâne startul sezonului, cel mai probabil până în primăvară.

Deşi deocamdată este incertitudine pentru fotbalul de la acest nivel, unele echipe îşi fac planuri pentru campionatul ce va urma. La Nuşfalău se doreşte formarea unei echipe competitive, care să se bată la primele locuri şi chiar pentru titlu.

În acest sens, încă din vară, conducerea a operat câteva transferuri. De la Sportul Şimelu au fost aduşi Doru Sabău, Mălin Sabău, Daniel Gut, dar şi Eduard Trinka care a venit sub formă de împrumut.  Alin Lazăr şi Eduard Kurti  sunt alte achiziţii făcute în 2020 de către CS Barcău, dar conducerea pregăteşte şi alte întăriri în funcţie şi de modalitatea de disputarea a Ligii a IV-a.

“În această perioadă lucrăm la  organizarea clubului din punct de vedere administrativ şi vrem să facem clubul în aşa fel încât să fie cât mai profesionist. Am făcut transferuri în vară şi mai avem discuţii cu jucători cu experienţă în ligile superioare, însă vom mai face transfeuri în funcţie de modalitatea de desfăşurare a campionatului”, spune directorul sportiv Robert Goie.

CS Barcău începe pregătirea din februarie

În speranţa începerii campionatului în luna martie, CS Barcău Nuşfalău anunţă că reia pregătirile de la mijocul lunii februarie.Va disputa meciuri de verificare cu ACS Bănişor-Peceiu şi Recolta Dorolţ în a doua parte a lunii februarie, dacă reglementările impuse de autorităţi vor permite acest lucru.“Chiar dacă încă nu se cunoaşte o dată când va începe campionatul, noi vrem să fim pregătiţi şi din februarie vom începe antrenamentele. Toată lumea aşteaptă începerea campionatului şi sperăm că din martie vom putea juca din nou, fiindcă această pauză a fost prea lungă”, spune Robert Goie.

Testele pentru coronavirus, o cheltuială prea mare şi pentru CS Barcău

Liga a IV-a s-a jucat în toamnă doar în două judeţe, la Braşov şi Hunedoara, însă cu respectarea acelui protocol medical, ce prevede testarea obligatorile a jucătorilor tot la 14 zile. Acest protocol a fost imposibil de respectat de către echipele din Sălaj, fapt pentru care AJF a decis în toamnă să amâne startul competiţiilor. Şi pentru CS Barcău Nuşfalău, un club potent financiar pentru nivelul Ligii a IV-a, testarea obligatorie la 14 zile ar fi reprezentat o cheltuială prea mare, însă echipa de pe Valea Barcăului ar găsi soluţii pentru a respecta acel protocol, în cazul în care se va organiza un minicampionat în primăvară.

Dacă va fi un play-off şi va trebui unu, maxim două teste, probabil le vom putea suporta, dar mai mult nu ne-am permite. Cred că în primăvară se va organiza un minicampionat, deoarece sunt echipe care retrogradează din Liga a III-a, iar cineva tot trebuie să promoveze din Liga a IV-a”, ne-a declarat Robert Goie.

Eduard Trinka pleacă din nou de la Nuşfalău, fără să fi apucat să joace niciun meci

CS Barcău Nuşfalău a lucrat în vară la formarea unui lot cu experienţă şi a reuşit să-l readucă la echipă pe Eduard Trinka, fost campion la juniori cu echipa din Nuşfalău. În 2019, jucătorul a fost la juniorii republicani de la Sepsi, după care a venit la Sportul Şimleu, cu care a jucat la barajul cu Progresul Şomcuta Mare.În vară a fost împrumutat pentru 6 luni la Nuşfalău, însă nu a paucat să joace niciun meci, având în vedere că nu s-a jucat niciun meci oficial.Împrumutul său a expirat, iar jucătorul a anunţat conducerea de la CS Barcău că din această iarnă va pleca la Sepsi II, în Liga a III-a.

“Ne-a anunţat că pleacă la Sepsi II, iar noi nu putem să îl oprim. El a fost la dispoziţia clubului, dar nu au fost competiţii şi nu a jucat niciun meci. Noi i-am propus să rămână, fiindcă este un jucător cu reale calităţi, însă pentru a ajunge unde îşi doreşte el este nevoie de multă muncă şi seriozitate”, spune Robert Goie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL