Connect with us

FOTBAL

ACS Bănişor Peceiu, planuri mari pentru 2021

Echipa condusă de Cristian Jula şi Medan Cozac va evolua în Liga a IV-a, eşalon în care nu vrea doar să facă figuraţie, ci îşi doreşte o clasare pe un loc fruntaş. În acest sens, echipa din Peceiu poartă discuţii cu mai mulţi jucători pentru a-şi întări lotul

În primul an de la înfiinţare, ACS Bănişor-Peceiu s-a aflat în vârful clasamentului Seriei Vest din Liga a V-a, fiind pe locul 1 şi în momentul îngheţării campionatului. Acest fapt i-a dat posibilitatea să se înscrie în Liga a IV-a, exercitându-şi acest drept. Din cauza pandemiei, noul sezon ce urma să debuteze în toamnă nu a putut începe, dar există o speranţă pentru organizarea unui mini-campionat în Liga a IV-a şi Liga a V-a. ACS Bănişor-Pecieu s-a înscris deja în cel de-al patrulea eşalon şi nu îşi doreşte să facă doar figuraţie, ci îşi propune o clasare pe un loc fruntaş. În acest sens, conducerea echipei poartă discuţii cu mai mulţi jucători în vederea unor transferuri.

“Aşteptăm cu nerăbdare să înceapă competiţiile la nivel de amatori. Noi suntem pregătiţi să intrăm în Liga a IV-a. La seniori am păstrat acelaşi lot ca şi în sezonul trecut, iar pe lângă  aceştia, purtăm discuţii cu încă 3 – 4 jucători pentru a ne întări. Ca şi obiective pentru 2021, ne dorim să facem o figură frumoasă şi să ne clasăm pe un loc fruntaş în Liga a IV-a. Un alt obiectiv este să începem amenajarea unui teren de fotbal la noi în comună”, spune Cristian Jula – delegatul echipei.

Teren de fotbal la Peceiu?

Cei de la ACS Bănişor-Peceiu şi-ar dori amenajarea unui teren de fotbal în satul Peceiu. Sunt discuţii, însă, există anumite probleme care trebuie rezolvate.

Însă, terenurile pe care ar urma să fie amenajat terenul de fotbal nu sunt intabulate, iar în aceste condiţii, Primăria nu poate emite un ordin de construcţie.

“Sunt vreo 10 proprietari, dar terenurile nu sunt intabulate. Nu este rea voinţă, dar trebuie rezolvată problema proprietăţilor. Primăria nu poate cumpăra un teren cu acte de mână. Achiziţiile le facem doar în faţa notarului. Susţin ideea de a se construi un nou teren de sport, dar momentan, Primăria se focusează pe ceea ce există. Terenurile respective din Peceiu trebuie intabulate pentru că astfel, Primăria nu poate emite autorizaţie de construcţie. Sper să se găsească soluţii. Proprietarii dacă vor să vândă, trebuie să treacă terenul în cartea funciară”, ne-a declarat Eugen Sorin Maxim – primarul comunei Bănişor.

Pentru noul sezon, Primăria Bănişor anunţă că susţine financiar ambele echipe din comună, însă, la fel ca toată lumea, aşteaptă un semn pentru începerea competiţiilor. “Primăria le va acorda finanţare în continuare ambelor echipe. Vom susţine ACS Bănişor-Peceiu în Liga a IV-a, în cazul în care va începe campionatul. Şi Gloria Ban va avea în continuare susţinerea noastră”, spune primarul comunei Bănişor.

Antrenamente până la startul competiţiilor oficiale

Pentru a putea participa în Liga a IV-a, ACS Bănişor-Peceiu are nevoie să formeze şi o echipă de juniori. Asta nu este o problemă, fiind deja legitimaţi 23 de copii.

Până la începerea campionatului, jucătorii echipei din Peceiu încearcă să-şi menţină forma fiziciă şi fac mişcare săptămânal pe terenul sintetic, respectând totodată normele în vigoare.

“La nivel de juniori am legitimat 23 de jucători, dintre care pentru 15 dintre ei am primit de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor, prin DJST Sălaj, vouchere pentru achiziţionarea de echipamente sportive”, spune Cristian Jula.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL