Connect with us

Administraţie

Start în lucrările de alimentare cu apă în alte 11 localităţi din judeţul Sălaj

Printr-o investiţie de peste 40 de milioane de lei, vor fi demarate lucrările de extindere a sistemului de alimentare cu apă în 11 localităţi din comunele Surduc, Băbeni, Cristolţ, Letca şi Lozna. Contractul a fost semnat în cursul zilei de marţi la sediul Consiliului Judeţean Sălaj

Marţi, 12 ianuarie, la sediul Consiliului Judeţean Sălaj a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru “Extinderea sistemului de alimentare cu apă în zona Bălan-Letca-Lozna”, derulat de Compania de Apă Someş S.A în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014 – 2020”.

Contractul are o valoare de aproape 40 milioane lei fără TVA, cu o durată de execuţie de 23 luni. Lucrările vor viza extinderea reţelei de apă potabilă în 11 localităţi rurale din judeţul Sălaj, în care se vor construi reţele noi de distribuţie în lungime totală de 58 km cu 2.337 branşamente, 6 rezervoare, 6 staţii de clorinare, 2 staţii de pompare alături de 44 km de conductă de aducţiune.

Localităţile vizate sunt: Surduc, Tihău, Cristolţel (comuna Surduc), Băbeni şi Ciocmani (com. Băbeni), Cristolţ şi Văleni (com. Cristolţ), Letca, Cuciulat şi Topliţa (Letca) şi Lozna (com. Lozna).

“Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020” în ansamblul lui are o valoare totală de 355.636.401 EUR (fără TVA).

Până în momentul de faţă, în cadrul proiectului s-au mai semnat contracte de lucrări pentru zonele: Zalău – extinderi, Jibou, Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei, zona Vârşolţ-Crasna-Ban-Cizer, zona Hida-Sutoru şi Romita-Bogdana. Această investiţie înseamnă, de asemenea, şi aducţiunea apei potabile din sursa Tarniţa – Cluj.

”Începutul de an vine cu o veste bună pentru sălăjenii din comunele Surduc, Cristolţ, Băbeni, Letca şi Lozna. Acest contract de lucrări, ca de altfel întreaga investiţie realizată de către Compania de Apă Someş, va contribui semnificativ la îmbunătăţirea calităţii apei potabile şi la creşterea gradului de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în cele 5 comune. Felicit conducerea Companiei de Apă Someş, precum şi administraţiile locale, pentru că prin efortul lor şi munca depusă vor aduce bunăstare în rândul cetăţenilor”.

Dinu Iancu-Sălăjanu – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie