Connect with us

Social

Într-un penibil exerciţiu de imagine, PSD jigneşte zeci de dascăli sălăjeni

PSD Sălaj dă dovadă de populism şi ipocrizie aruncând cu invective împotriva sistemului de învăţământ sălăjean. Fără niciun fel de argumente, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, pesediştii acuză Inspectoratul Şcolar că ar numi pe criterii politice directorii de şcoală şi deplâng fariseic situaţia copiilor care participă la cursuri online.

Aceeaşi pesedişti care anul trecut, la debutul crizei sanitare, se împotriveau cu „mânie proletară” măsurilor anti-Covid 19 ale Guvernului României, care puneau sub semnul întrebării deciziile specialiştilor, doar de dragul imaginii şi a capitalului politic. Iar acţiunile şi declaraţiile iresponsabile ale unor lideri PSD au afectat uneori rezultatul măsurilor competente şi de bună credinţă ale specialiştilor.

În privinţa aşa ziselor numiri politice, PSD Sălaj se afundă şi mai mult în propria mocirlă propagandistică şi nu se sfieşte să jignească zeci de dascăli sălăjeni numindu-i tendenţios „clientelă politică”. Pesediştii uită (sau mint cu intenţie!) că examenul pentru numirea directorilor în funcţie a fost organizat în 2016, în plină guvernare PSD, când Inspectoratul Şcolar era condus de un reprezentat al PSD Sălaj.

Din cei 70 de directori cărora le-a expirat mandatul în 9 ianuarie, peste 90% au rămas în funcţie. Adică peste 90% din cei care au câştigat concursul organizat sub auspiciile PSD în 2016. În cazul celor câtorva modificări, conducerea Inspectoratului a luat aceste decizii în urma consultării cu corpul profesoral din respectivele şcoli şi cu reprezentanţii comunităţii locale (indiferent de culoarea politică a edililor care conduc acele comunităţi).

Chiar dacă atitudinea sfidătoare şi iresponsabilă a socialiştilor a devenit, din păcate, o obişnuinţă în ultimii ani, le solicităm liderilor sălăjeni ai PSD să îşi ceară scuze, în primul rând, de la zecile de dascăli asupra cărora au aruncat suspiciunea lipsei de meritocraţie şi calificativul nedrept de „clienţi politici”.

PNL Sălaj dezavuează total ingerinţele politicului în actul educaţional şi consideră că orice decizie luată în acest domeniu (dar nu numai) trebuie să ţină cont de principiile transparenţei, ale competenţei şi să aibă în prim plan interesele beneficiarilor principali ai sistemului de învăţământ – elevii şi familiile acestora. (P.)


Biroul de Relaţii cu Presa al PNL Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Social