Connect with us

FOTBAL

Liviu Antal a venit la UTA după 63 de goluri marcate în Lituania! “Ştiu că toată lumea are aşteptări mari de la mine”

Sălăjeanul a jucat în ultimii 3 ani şi jumătate în Lituania, unde a fost cel mai bun marcator de la Zalgiris. A fost golgheterul Ligii 1 din Lituania în 2018 şi speră într-o evoluţie cât mai bună şi în tricoul celor de la UTA

Din iunie 2017 şi până în noiembrie 2020, Liviu Antal a jucat 111 meciuri în toate competiţiile  oficiale pentru Zalgiris şi a reuşit nu mai puţin de 63 de  goluri. A fost golgheter în Lituania şi fanii celor de la UTA au aşteptări mari de la mijlocaşul sălăjean, care a fost golgheter şi în România, pe când evolua la FC Vaslui.

“Ştiu că toată lumea are aşteptări mari de la mine, dar sunt puţin în urmă cu pregătirea, pentu că am terminat campionatul mai devreme în Lituania. Va fi o perioadă de adaptare şi de pregătire şi sper că în cel mai scurt timp să ajung la capacitatea maximă şi să pot ajuta echipa. Vin după o perioadă frumoasă în Lituania, unde am câştigat trei trofee, am fost golgheter şi am rămas în istoria clubului. Am plecat bucuros de la Zalgiris şi mă bucur că am avut aceste satisfacţii”, ne-a declarat Liviu Antal.

Şimleuanul a ajuns la echipa care după turul de campionat ocupă locul 9 în clasament, cu 17 puncte acumulate. UTA a terminat anul cu patru înfrângeri la rând, dar este la doar 3 puncte de locul 6, poziţie ce asigură calificarea în play-off-ul Ligii 1.

“Dacă vom ajunge în play-off, clar vor fi bucuroşi cu toţii, dar trebuie să fim conştienţi de unele lucruri, fiindcă echipa a revenit în Liga 1 după mulţi ani şi important este să rămână în Liga 1 şi să formăm o echipă competitivă. Cu siguranţă, în sezonul viitor vor fi alte obiective”, a spus Liviu Antal.

Antrenorul de la UTA, încântat de venirea lui Antal

După ce l-a pus pe liber pe Vlad Morar, Laszlo Balint va avea ocazia să lucreze din retur cu un alt fotbalist sălăjean, după ce la gruparea nou-promovată a ajuns Liviu Antal.

“Sosirea lui Liviu reprezintă clar un plus pentru noi şi din punct de vedere sportiv, dar şi din punct de vedere al mentalităţii pe care mi-o doresc în vestiar, al spiritului pe care mi-l doresc acolo. Liviu Antal nu are nevoie de foarte multe cuvinte ca să îl facem cunoscut, toată lumea ştie că are un istoric bogat în fotbalul românesc, are experienţă. Şi-a demonstrat valoarea pe la toate echipele pe la care a evoluat. Şi eu am convingerea că va aduce acel plus pe care îl căutăm în compartimentul ofensiv. Este un jucător polivalent care poate evolua cu succes pe mai multe posturi în compartimentul ofensiv. În plus, este un băiat de vestiar, cum se spune, dar mai presus de asta este un jucător care cunoaşte foarte bine profilul campionatului românesc şi vine cu experienţa necesară pentru gestionarea unor momente dificile”, a declarat Laszlo Balint pentru Sport Arad.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL