Connect with us

FOTBAL

2020, an plin de realizări pentru zălăuanul Gabriel Vaşvari

Fotbalistul zălăuan a avut prestaţii excelente pe “dreptunghiul verde” şi a fost cel mai constant jucător de la Sepsi. A jucat în peste 30 de meciuri, a înscris patru goluri, iar la final de an a fost nominalizat de către LPF în echipa ideală a turului de campionat. Mijlocaşul zălăuan are aşteptări mari şi de la 2021. Speră la o calificare în play-off cu Sepsi şi chiar la un loc de cupă europeană

De când joacă în Liga 1, Gabriel Vaşvari a bifat 248 de meciuri la acest nivel. Este la al 8-lea sezon în prima ligă, eşalon în care a marcat 42 de goluri pentru FC Botoşani, Poli Timişoara şi Sepsi.

În fiecare an, mijlocaşul zălăuan a bifat peste 30 de jocuri. Şi în 2020, Gabriel Vaşvari are cifre impresionante. A jucat în 33 de partide pentru Sepsi, în campionat şi Cupa României şi a marcat patru goluri.

A jucat finala Cupei României cu FCSB, iar în turul de campionat a contribuit din plin la clasarea celor de la Sepsi pe locul 4.

Prestaţiile sale din teren au atras atenţia celor de la Liga Profesionistă de Fotbal, care l-au inclus pe fotbalistul zălăuan în echipa ideală a turului de campionat.

“Anul 2020 a fost un an bun pentru mine. În primul rând am fost sănătos, ceea ce mi-a permis să joc în aşa multe meciuri. Am fost ferit de accidentări şi am avut evoluţii constante. Am reuşit să joc o finală de Cupă cu trofeul pe masă, ceea ce este un sentiment unic şi orice jucător şi-ar dori acest lucru. Din păcate nu am reuşit să câştigăm Cupa, dar a fost o experienţă bună, din care cu toţii am avut de învăţat.  Mă bucur că în urma evoluţiilor mele la final de 2020 am fost nominalizat în echipa turului de campionat de către LPF. Asta înseamnă că munca mea a fost răsplătită”, spune fotbalistul zălăuan.

Gânduri mari pentru 2021

Anul 2021 a fost început cu mari aşteptări de către fotbalistul zălăuan, care speră să ajungă cu Sepsi în play-off-ul Ligii 1, acolo unde a mai fost în urmă cu două sezoane. 

O calificare în play-off ar permite echipei din Sfântu Gheorghe să lupte pentru un loc de cupă europeană, însă Gabriel Vaşvari nu vrea să se gândească atât  de departe, deoarece Sepsi este în faţa unui retur dificil.

 “Este şi normal să ne gândim la play-off. Suntem pe locul 4 şi avem un număr bun de puncte, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim la fel de bine, pentru că ne aşteaptă un  start dificil de retur.  Jucăm cu cele mai bune echipe şi dacă nu reuşim să adunăm puncte, ne putem trezi că suntem ajunşi de celelalte echipe şi apoi  va fi mult mai greu. Trebuie să scoatem puncte şi în acest început de campionat şi să rămânem acolo sus. În primul rând să prindem play-off-ul şi apoi vom vedea ce putem reuşi. În acest sezon, la Sfântu Gheorghe avem o echipă bună şi puternică, iar dacă ne vom califica în faza superioară a campionatului, acolo orice se poate întâmpla”, spune fotbalistul zălăuan.

Gabriel Vaşvari mai are contract cu Sepsi până la finalul sezonului, dar deşi are 34 de ani, zălăuanul mai poate face faţă cu brio cerinţelor Ligii 1 şi în anii următori.

 “În acest moment mă simt foarte bine şi îmi doresc să fiu sănătors şi să joc cât mai mult în Liga 1. Nu vreau să îmi fac planuri fiindcă nu şti niciodată ce îţi rezervă viitorul”, spune zălăuanl.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL