Connect with us

TENIS

Constantin Carp – premiat de DJST Sălaj pentru întreaga activitate sportivă

Antrenorul secţiei de tenis de câmp de la CSM Zalău a fost premiat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, după o carieră îndelungată în antrenorat, carieră care continuă şi în prezent. “Este o distincţie frumoasă, dar m-a surprins. Am fost foarte emoţionat”, spune Constantin Carp


Constantin Carp este unul dintre cei mai longevivi antrenori de tenis din judeţul Sălaj. Este singurul antrenor maestru FRT din judeţul nostru, iar la finalul acestui an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a decis să-l recompenzeze pentru întreaga sa activitate.

S-a născut la data de 14 august 1956 şi a îndrăgit tenisul dintotdeauna. În 1987 avea să devină instructor de tenis la Armătura Zalău, după care în 1991 a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori, fiind antrenor la Armătura şi ulterior CSM Zalău, până în anul 2018, când s-a pensionat.

De-a lungul carierei sale, Constantin Carp spune că a pregătit 10 – 12 generaţii de copii, mulţi cu rezultate bune, spre foarte bune. Însă, fără doar şi poate, cel mai bun elev al său a fost Ionuţ Beleleu. 

Sub aripa lui Constantin Carp, Beleleu a fost de patru ori campion al României, de două ori la simplu şi de două ori la dublu.

A fost de patru ori vicecampion al României, are prezenţe la lotul naţional şi a cucerit şi medalia de bronz la dublu la Europenele de la San Remo.

De altfel, Ionuţ Beleleu este ultimul tenismen sălăjean care a participat la profesionişti la un turneu din circuitul ATP.

Au fost şi alţi sportivi de valoare pe care i-a pregătit Constantin Carp de-a lungul carierei, precum Carmen Şelaru sau Adrian Balotă.

Premiat de Ilie Năstase

În 1991 a devenit antrenor categoria 4, după care din doi în doi ani a susţinut şi absolvit examene până a devenit antrenor categoria I. Ulterior, s-a schimbat denumirea, fiind folosită expresia “antrenor maestru”.

În anul 2006, Constantin Carp a participat la Adunarea Generală de la Federaţia Română de Tenis, fiind premiat de Ilie Năstase – preşedintele de atunci – cu o diplomă de onoare pentru rezultatele obţinute şi turneele organizate. Costel Carp priveşte cu mândrie la sportivii pe care i-a pregătit, mai ales că mulţi dintre aceştia trăiesc în prezent din tenis.

“Am în jur de 14 foşti sportivi de-ai mei care trăiesc din tenis. Ori sunt profesori care au absolvit o facultate cu specialitatea tenis, ori sunt antrenori. Patru antrenează în Statele Unite ale Americii, restul în ţară. Cel mai vechi antrenor este Călin Ciorbagiu, el făcând parte din prima generaţie pe care i-am luat la noi de la Palatul Copiilor prin ‘87 sau ‘88. Am mers împreună la Şcoala de Antrenori în ‘90, după care el a rămas să antreneze în Bucureşti, fiind în prezent antrenorul Monicăi Niculescu”, spune Constantin Carp.

Chiar dacă are 64 de ani, antrenorul se simte la a doua tinereţe şi consideră că mai are multe de oferit, astfel că profesează şi în prezent şi face parte din staff-ul tehnic de la Transilvania Tenis Club.

“Este o distincţie frumoasă, dar m-a surprins. Am fost foarte emoţionat şi i-am mulţumit domnului Fărcaş că s-a gândit la mine. Însă, în continuare îmi doresc să profesez şi să descopăr noi talente. Împreună cu domnul Welther vrem să facem lucruri frumoase la Transilvania Tenis Club”. Constantin Carp

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in TENIS