Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu şi Viitorul Zalău îşi unesc forţele pentru a forma grupe de republicani. În ecuaţie ar putea intra şi FK Kraszna!

Pentru ca juniorii de la cluburile respective să aibă şansa să joace la o competiţie de un nivel ridicat, CS Viitorul Zalău şi Sportul Şimleu se gândesc la un proiect comun, la care ar putea adera şi FK Kraszna. Se doreşte formarea a două grupe de juniori republicani, urmând ca juniorii care confirmă la acest nivel să aibă şansa de a ajunge în Liga a III-a, la Sportul Şimleu, dar şi la alte echipe care vor fi interesate


Fiind un judeţ mai mic, în Sălaj, aria de selecţie este evident mai restrânsă decât în Cluj, Bihor sau Satu Mare. Cu toate acestea, în Sălaj există numeroase cluburi cu grupe de copii şi juniori, însă  doar CS Atletic a avut grupe de juniori republicani în ultimii ani.

Cum Sălajul are în momentul de faţă două echipe în Liga a III-a, motivaţia juniorilor pentru fotbal ar trebui să fie şi mai mare. Din păcate, pandemia le-a cam tăiat elanul juniorilor din Sălaj, nemaifiind competiţii de aproape un an, însă cineva se gândeşte la viitorul lor.

Chiar în această perioadă, două cluburi din Sălaj lucrează la un proiect pentru ca de anul viitor, să se formeze grupe de juniori republicani.

Cei de la CS Viitorul Zalău şi Sportul Şimleu au discutat de principiu pe acest subiect,  iar în ecuaţie ar putea intra şi FK  Kraszna, clubul condus de Rudolf Stanciu, care s-a format în acest an.

Cluburile respective vor să îşi unească forţele pentru ca în Sălaj să apară o nouă echipă de juniori republicani, iar juniorii să aibă şansa să evolueze într-o competiţie de un nivel mai ridicat organizată de FRF.

Ar fi multe beneficii la mijloc pentru juniorii din Sălaj, care pe lângă faptul că ar avea ocazia să joace la un nivel superior, ei ar putea ajunge mult mai uşor în Liga a III-a, la Sportul Şimleu, dar şi la alte echipe ce vor fi interesate.

“Ne dorim să formăm un centru, împreună cu CS Viitorul Zalău şi cu cei de la Crasna, astfel încât să formăm grupe de juniori republicani. Chiar dacă este această perioadă dificilă pentru ei, juniorii din Sălaj să ştie că nu sunt abandonaţi. Pauza fără fotbal la nivelul lor este de mai bine de un an, dar sperăm să treacă această perioadă cât de repede şi situaţia epidemiologică să permită reluarea competiţiilor şi la juniori, din primăvară. Juniorii din Sălaj trebuie să aibă o perspectivă şi să simtă că au o şansă de a face pasul la Liga a III-a. Dacă nu vom face ceva pentru ei, ne vom trezi peste 2 – 3 ani că nu vom avea juniori pentru echipele din Liga a III-a. Am discutat în principiu cu cei de la Crasna şi cu CS Viitorul Zalău şi avem promisiuni că vom fi susţinuţi şi de către Consiliul Judeţean Sălaj. Toată lumea are de câştigat după un astfel de proiect”, spune Ioan Gurzău, preşedintele de la Sportul Şimleu.

După părerea lui Daniel Sabou, membru fondator la CS Viitorul Zalău, acest proiect ar fi extrem de benefic pentru fotbalul juvenil din Sălaj şi ar reprezenta o şansă importantă pentru juniorii din judeţ să se afirme într-o competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal.

“În Sălaj, aria de selecţie este restrânsă, iar cu jucători de la un singur club  nu prea poţi forma două grupe de juniori republicani. Dacă vom reuşi să facem o colaborare cu Sportul Şimleu şi cu cei de la Crasna, cred că s-ar putea găsi o soluţie ca fotbalul juvenil din Sălaj să ajungă la un alt nivel. Un copil creşte doar dacă joacă într-o competiţie mai puternică.Ar fi o chestie bună pentru copiii din judeţ, iar cei care au potenţial pot face pasul spre o echipă din eşalonul superior. Acest proiect pe care îl gândim este unul benefic pentru juniorii din Sălaj, pentru ca ei să aibă perspective”, spune Daniel Sabou.

FK Krasza nu ar spune nu unui astfel de proiect, dar clubul condus de Rudolf Stanciu are şi o altă colaborare şi cu Academia Csikszereda din Miercurea Ciuc.

“Au existat unele discuţii, dar încă nu este nimic concret. Ca să   formăm grupe de juniori republicani, mai întâi trebui să ai copii pentru vârsta respectivă. Noi în momentul de faţă ne axăm pe grupe mai mici. Cei mai buni jucători de la noi vor intra automat în atenţia Academiei Csikszereda, cu care avem o colaborare”, spune Rudolf Stanciu.

În ultimii ani, în Sălaj au mai fost cluburi ce au avut juniori republicani.

La acest nivel a mai activat Silvania Şimleu, Luceafărul Bălan, Viitorul Zalău şi FC Zalău, iar în ultimul campionat, Sălajul a fost reprezentat în această competiţie de către CS Atletic Zalău. Şi SCM Zalău şi-a anunţat intenţia de a forma grupe de juniori republicani în anii următori.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL