Connect with us

Politică

Un tânăr din Sălaj, secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Fost olimpic internațional la matematică, zălăuanul Horațiu Cosma a reușit să se remarce și în scena politică. După ce a ocupat funcția de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloș, tânărul de 28 de ani face parte acum din echipa guvernamentală

La 28 de ani, Horațiu Cosma a devenit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, acolo unde zălăuanul va avea atribuții în domeniul rutier.

Altfel spus, sălăjenii au… priză la Ministerul Transporturilor. Spunem asta, după ce social-democratul Călin Forț a fost secretar de stat (perioada  martie 2018 – octombrie 2019), iar Valeriu Crișan a fost șef de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Transporturilor. Mai apoi, în ultimul an, liberalul Lucian Bode a ocupat fotoliul de ministru tot la Transporturi.

Începând de azi, 6 ianuarie, zălăuanul Horațiu Cosma face parte din echipa guvernamentală, zălăuanul în vârstă de 28 de ani urmând să ocupe funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Cătălin Drulă, noul ministru al Transporturilor, are doar cuvinte de laudă la adresa sălăjeanului: “Horațiu este omul pe care îl poți trezi noaptea la trei și îți va spune stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice…”.

Horațiu a fost elev la Școala Gimnazială “Porolissum” Zalău, a absolvit Colegiul Național SILVANIA, după care a urmat Universitatea Tehnică de la Cluj-Napoca.

La fel ca și Nicușor Dan – primarul capitalei, cel care a înființat USR, noul secretar de stat a fost olimpic internațional la matematică! Ulterior, Horațiu Cosma a devenit un bun inginer software.

În anul 2014, el s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură. A ocupat funcția de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloș, iar în mandatul 2016 – 2020 a fost consilier parlamentar cu atribuții pe transport.

Colegul meu – Horațiu – este un profesionist desăvârșit și, cu siguranță, va aduce un plus valoare în Ministerul Transporturilor. Proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere din județul Sălaj vor continua odată cu numirea lui în această poziție. România se poate dezvolta doar cu oameni onești, competenți și dedicați!

Cristian VIAȘU, președintele USR Sălaj

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Politică