Connect with us

FOTBAL

Doliu în fotbalul românesc. Mircea Bolba a pierdut lupta cu viaţa la doar 59 de ani!

Fost jucător la Steaua, Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş sau Armătura Zalău şi fost antrenor la Sportul Şimleu, Mircea Bolba s-a stins din viaţă la vârsta de 59 de ani


Începutul anului 2021 vine cu o veste tristă pentru iubitorii fotbalului românesc. Mircea Bolba, fost jucător la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş, FC Bihor sau Armătura Zalău s-a stins din viaţă la vârsta de doar 59 de ani.

Fostul fotbalist s-a stins din viaţă azi-noapte, fiind internat de mai multe săptămâni într-un spital din Satu Mare.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Mircea Bolba s-a orientat spre antrenorat, fiind antrenor la FC Silvania Şimleu Silvaniei, pe vremea când gruparea de sub Măgura evolua în Liga a III-a. Practic, cu el pe bancă s-a început acel proiect frumos în urma căruia, Şimleul a promovat în Liga a II-a.

În urma sa rămân sute de meciuri la cel mai înalt nivel, dar şi o performanţă istorică, o medalie de bronz la Campionatul Mondial de Tineret din 1980, cucerită alături de naţionala României, în Australia.

În cariera de antrenor, Mircea Bolba a pregătit-o şi pe Unirea Dej, unde l-a avut elev pe Romario Rus.

Ulterior, Bolba a devenit antrenor secund la Olimpia Satu Mare şi a fost cel care a insistat pentru transferul lui Romario la Olimpia în Liga a II-a.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL