Connect with us

Actualitate

Stradă nouă în Zimbor. Se asfaltează o ”uliţă” care ani la rând a fost impracticabilă

După ce din proiectul pe fonduri europene pentru asfaltare drumuri a rămas o sumă neutilizată care era destinată organizării de şantier, administraţia locală a găsit soluţia ca din suma respectivă să mai facă şi alte lucrări de asfaltare. Astfel, în centrul comunal s-au făcut peste 70 de locuri de parcare, iar tot în Zimbor se pune la punct o porţiune de drum de 200 m, care era impracticabilă de ani buni

Comuna Zimbor a cunoscut o amplă dezvoltare în mandatele primarului Gabriel Mureşan. Administraţia locală a reuşit să atragă fonduri guvernamentale şi fonduri europene, cu care în comună s-au făcut multe investiţii.

În ultima perioadă infrastructura rutieră a devenit una de invidiat la Zimbor, după ce multe drumuri comunale şi uliţe s-au asfaltat. S-a lucrat şi pe parcursul anului 2020, iar printr-un proiect pe fonduri europene s-a asfaltat în centrul comunal şi în Sîncraiu Almaşului.

De la proiectul respectiv a rămas o sumă de bani ce nu a fost utilizată. Suma respectivă era destinată organizării de şantier, însă Primăria a luat o decizie înţeleaptă, după ce firma care a câştigat licitaţia nu a avut nevoie de organizare de şantier, având şi alte lucrări în zonă.

Astfel, administraţia locală a decis să folosească banii respectivi pentru o altă destinaţie. A ales să-i investească tot pentru asfaltări şi pentru lucrări de infrastructură. Cu banii respectivi, la Sîncraiu Almaşului s-a făcut un proiect pentru prelungirea unei străzi de 50 m şi construcţia unui podeţ, în timp ce în Zimbor s-au construit 72 de parcări, chiar în centru.

Tot la Zimbor au început demersurile pentru a se pune la punct o legătură între două străzi. Este vorba de un drum impracticabil, pe care nu s-a putut circula de mulţi ani. Lucrările au început cu defrişarea zonei, s-a dus umplutură de piatră, iar acum totul este pregătit pentru asfaltarea porţiunii respective. Dacă vremea va permite şi această lucrare va fi finalizată până în primăvară.

”Legătura respectivă se află pe o lungime de aproximativ 200 m. De fapt, acolo exista un drum impracticabil, pe care nu îmi amintesc să se fi circulat nici când eram eu copil. Se putea circula doar pe o cărare, fiindcă acolo era o râpă împădurită. Acum, segmentul de drum a fost reabilitat şi se va asfalta”, spune primarul Gabriel Mureşan, primarul comunei Zimbor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate