Connect with us

Administraţie

S-au finalizat lucrările de reabilitare la căminul cultural din Sânmihaiu Almaşului

Cădirea a fost reabilitată şi modernizată de la A la Z, urmând ca după Anul Nou să sosească dotările incluse în proiect, ce constau în mobilier, scaune şi instalaţie de sonorizare


Anul 2020 a fost un an bun pentru comuna Sânmihaiu Almaşului, în care s-au derulat două proiecte importante. Unul a constat în modernizarea infrastructurii rutiere în cele trei localităţi, iar celălalt proiect a constat în modernizarea şi reabilitarea căminului cultural din Sânmihaiu Almaşului.

Clădirea impunătoare din centrul comunal şi-a schimbat radical faţa.

Printr-un proiect european, căminul a fost  reabilitat de la A la Z, astfel că au fost reparaţii capitale la acoperiş, în interioriul clădirii, la băi, la exterior, dar şi la partea de încălzire.

S-a lucrat inclusiv la reamenajarea spaţiului verde din curtea căminului, unde s-au  montate pavaje, iar pe scările de la intrarea în cămin s-a montat gresie.

Procesul de reabilitare a căminului s-a încheiat în finalul anului 2020, dar în proiect sunt prevăzute şi dotări, astfel că în ianuarie sunt aşteptate scaunele, mobilierul, dar şi instalaţia de sonorizare.

Reabilitarea căminului cultural din Sânmihaiu Almaşului s-a realizat din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 1,1 milioane lei.

”Pot spune că a ieşit o lucrare frumoasă. Căminul cultural are o altă faţă şi a devenit o clădire modernă. Practic s-a schimbat aspectul, fiindcă au fost lucrări complexe de reabilitare şi modernizare. Aşteptăm să sosească dotările care sunt incluse în proiect, astfel încât în acest cămin să se poată organiza orice tip de eveniment. Sperăm însă ca din 2021 lucrurile să revină la normal şi să fie permise şi evenimentele. Comuna Sânmihaiu Almaşului avea nevoie de un cămin modern”.

Cornel Lung

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie