Connect with us

Actualitate

FOTO. Zi istorică în Sălaj – Zece cadre medicale, primii voluntari în campania de vaccinare împotriva COVID-19

Luni, 4 ianuarie, la Centrul de vaccinare nr. 1, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, a fost dat startul în campania de vaccinare împotriva nului coronavirus. Printre cei 10 sălăjeni vaccinaţi se află Petru Ciobanca – Manager Policlinicii SalvoSan Ciobanca, medicul de familie Olimpia Moigrădean sau medicii Monica Pușcaș şi Gabriel Găvriluț de la Spitalul de Boli Infecţioase Zalău

Din punct de vedere medical, ziua de azi este una istorică în județul Sălaj, având în vedere faptul că a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, la Centrul de vaccinare Nr. 1, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

În județul Sălaj, primele zece persoane înscrise voluntar, care dau startul campaniei de vaccinate împotriva COVID-19 sunt:

 • Dr. Monica Pușcaș – Medic Șef Secția Boli Infecțioase
 • Dr. Gabriel Găvriluț – Medic Șef Secția Pneumologie
 • Dr. Alexandru Csakvari – Vicepreședinte Colegiul Medicilor Sălaj
 • Ramona Marincaș – Director Îngrijiri Medicale SJU Zalău
 • Dr. Olimpia Moigrădean – Medic Primar Medicina de Familie
 • Gabriela Pășcuță – Farmacist
 • Dr. Corin Penciuc – Președinte Colegiul Medicilor Stomatologi
 • Rodica Mureșan – Președinte Filiala Sălaj a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR)
 • Dorina Bucknall – Manager Centrul de Recuperare, Tratament și Îngrijire – Fundația ”Acasă”
 • Dr. Petru Ciobanca – Manager Policlinica Spital SalvoSan Ciobanca


  Campania de vaccinare reprezintă un moment important în evoluția strategiei de combatere a pandemiei și primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale anului 2020.

  Obținerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate științific, este în aceeași măsură o șansă și modalitatea de a ne arăta solidaritatea și încrederea față de cei din linia întâi.

“Mulțumesc cadrelor medicale care voluntar au deschis lista primelor persoane vaccinate la nivelul județului Sălaj. Mesajul transmis este unul puternic și de încredere pentru sălăjeni, într-un moment în care rețelele de socializare sunt inundate de informatii care nu au nici un fel de suport științific’’, a declarat Prefectul Județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcas.

Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată.

Programarea pentru vaccinarea populației se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie.

În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID- 19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănatate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare ( grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală)

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare
#RoVaccinare

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate