Connect with us

HANDBAL

Două jucătoare de la HC Zalău, în topul celor mai buni sportivi din Sălaj!

În clasamentul sporturilor olimpice, DJST Sălaj le-a inclus pe Raluca Kelemen şi Alexandra Dindiligan, pentru rezultatele bune avute în 2020. Dindiligan se află la formaţia zălăuană doar din vară, dar în acest timp scurt s-a făcut remarcată şi a fost convocată la Naţionala României, cu care a participat la Campionatul European

Anul 2020 a fost un an complicat şi pentru sportivi. Pandemia de COVID-19 le-a marcat un an din carieră, în condiţiile în care multe competiţii au fost  suspendate s-au amânate, iar sportiviii nu şi-au putut desfăşura activitatea în condiţii normale.

Chiar dacă  a fost un an în mare parte compromis,  DJST Sălaj a reuşit să stabilească o ierarhie la final de an şi a întocmit două clasamente pentru sporturile neolimpice şi pentru sporturile olimpice.

Pe lângă sportivi de la box, tenis sau lupte libere, în clasamentul sporturilor olimpice se regăsesc sportivi de la echipa de volei de la SCM Zalău, de la fotbal, de la Sportul Şimleu, dar şi de la HC Zalău. An de an, în acest an s-au regăsit jucătoare de la HC Zalău, iar în 2019, între laureaţi au fost Cristiana Nica şi Dana Abed-Kader, două handbaliste care au plecat în vară de la echipă.

Când a întocmit clasamentele, DJST Sălaj a solicitat nominalizări şi din partea cluburilor în ce priveşte remarcaţii în anul 2020. De la HC Zalău au venit trei nominalizări, Raluca Kelemen, Alexandra Severin şi Paula Teodorescu, dar în acest top, instituţia condusă de Adrian Fărcaş le-a inclus pe Raluca Kelemen şi Alexandra Dindiligan.Raluca Kelemen se află la HC Zalău din 2017 şi a progresat la gruparea de sub Meseş, fiind “portăriţa” de bază la formaţia zălăuană în stagiunea trecută.

Din acest top nu avea cum să lipseasc Alexandra Dindiligan. Chiar dacă este jucătoarea Zalăului doar din vară, handbalista s-a făcut remarcată sub Meseş şi este cea mai bună marcatoare a echipei în cele şase etape câte s-au disputat din Liga Naţională.

Alexandra Dindiligan a fost cu Naţionala României la Campinatul European din Danemarca şi acest aspect a contat în nominalizarea sa în topul celor mai buni sportivi din Sălaj la categoria sporturilor olimpice.

Extrema de la HC Zalău a marcat 26 de goluri pentru echipă. La Campionatul European, handbalista a evoluat în trei partide şi a reuşit să înscrie un gol în meciul cu Olanda.

Din partea DJST Sălaj, Raluca Kelemen şi Alexandra Dindiligan au primit câte o plachetă, o diplomă, dar şi un premiu în bani.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL